Letnji ulični erski kabare Čajetina Zlatibor 2016.

2 Avgust 2016  /  Izvor: Opština Čajetina
Datum: -

Ulični erski kabare devetu godinu za redom održava se 5. avgusta u Čajetini na platou ispred biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ i 6. avgusta na Kraljevom trgu na Zlatiboru sa početkom u 19 časova.

Obe večeri publika će imati priliku da uživa u muziciranju Bid Benda iz Zrenjanina, Kabareu Gorana Sultanovića, a kroz šaljive skečeve, glumci užičkog Narodnog pozorišta, nasmejaće publiku u okviru kolaža „Smešna strana Zlatibora“.

Smatrajući da erski humor ima sve potrebne elemente, biblioteka "Ljubiša R. Đenić" u saradnji sa Opštinom Čajetina, koja je i trajni pokrovitelj ove manifestacije, predložila ga je za upis u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa. Na veliko zadovoljstvo, erski humor je prepoznat kao deo kulturnog identiteta srpskog naroda i odlukom Nacionalnog komiteta za nematerijalno kulturno nasleđe Republike Srbije od 18. juna 2012. upisan je u Nacionalni registar Republike Srbije pri Etnografskom muzeju u Beogradu pod rednim brojem 15.

"To nam služi za ponos ali i nameće još veću odgovornost, ambiciju i nadu kako u dug i uspešan život kabarea, tako i u očuvanje specifičnog duha našeg naroda koji ima poseban smisao za humoristiku, za komičnu dosetku, što se smatra najvišim vidom intelektualnost", rekla je Snežana Đenić direktorka čajetinske biblioteke i dodala da manifestacija ima značajan i međunarodni uspeh koji se menifestuje kroz organizaciju i 8. Međunarodnog konkursa za najboljeg aforističara na koji su prispeli brojni radovi stvaralaca iz Srbije, Hrvatske, B i H, Republike Srpske, Makedonije i Crne Gore.

Program:

Plato ispred Biblioteke Čajetina
5. avgust 2016. u 19 časova

- Animacija uličnih svirača i klovnova
- Muzika Bid Benda iz Zrenjanina
- Svečano otvaranje Kabarea i izvođenje himne
- Objavljivanje rezultata konkursa za aforističare na temu "Ne talasaj nego glasan" i dodela nagrada
- Smešna strana Zlatibora
- Kabare Gorana Sultanovića
- Smešna strana Zlatibora
- Muzika za ples

Zlatibor, Kraljev trg
6. avgust 2016. u 19 časova

- Animacija uličnih svirača i klovnova
- Muzika Bid Benda iz Zrenjanina
- Svečano otvaranje Kabarea i izvođenje himne
- Smešna strana Zlatibora
- Kabare Gorana Sultanovića
- Smešna strana Zlatibora
- Muzika za ples

Kultura & tradicija Festival Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor, Čajetina