Kup Srbije u basketu 3x3 Zlatibor 2017

10 Avgust 2017  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum: -

1

Za vikend na Kraljevom trgu na Zlatiboru održaće se Kup Srbije u basketu 3x3 u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije i Sportskog centra Čajetina. Prvo mesto na turniru u ovoj atraktivnoj disciplini koja je postala olimpijski sport donosi 100 hiljada dinara i plasman na prestižan turnir u Berlinu.

Prvi put na Zlatiboru održaće se novi format u kalendaru domaćih 3x3 takmičenja - Kup Srbije. Na turniru će učestvovati 16 najboljih timova u Srbiji koji dobijaju pozivnice od Košarkaškog saveza Srbije, s tim što dva mesta za lokalne ekipe dobija domaćin turnira Sportski centar Čajetina, čiji direktor Nikola Smiljanić ističe da bi trebalo sve trebalo da protekne u najboljem redu.

- Ove godine disciplina 3x3 je proglašena za olimpijski sport. Sportski centar i kompletan javni sektor opštine Čajetina se trudi da sve ono što u ovoj zemlji vredi i za šta se treba boriti dovede na Zlatibor i da budemo domaćini. Organizacija jednog ovakvog turnira je veoma zahtevna, ali uzimajući u obzir broj manifestacija, koncerata, sportskih i kulturnih dešavanja koje mi u toku godine zajedno sa Turističkom organizacijom, opštinom, komunalnim i javnim preduzećima organizujemo, ovo je za nas samo jedna u nizu manifestacija, kaže Smiljanić.

Prvog dana, u subotu, igraće se grupna faza, a u nedelju se osam najboljih bori za prva tri mesta koja donose ukupan nagradni fond od 120 hiljada dinara i sportsku opremu, a prvo mesto vodi na turnir u Berlinu, jedan od boljih čelindžera u Evropi.

Vredne nagrade biće veliki motiv za najbolje srpske basketaše poput Dragana Bjelice, Stefana Stojačića i ostalih koji nastavljaju niz uspešnih sportista koji su ovog leta boravili na Zlatiboru. Turnir će se održati po najvišim FIBA standardima, a biće instalirana tri terena na Kraljevom trgu.

Pored turnira za profesionalce, biće organizovan i turnir za mlađe kategorije u kojem će učestvovati igrači iz KK Zlatibor i takmičenje u šutiranju trojki.

Organizatori turnira su Košarkaški Savez Srbije i Sportski centar Čajetina uz partnera Turističku organizaciju Zlatibor i generalnog pokrovitelja Opštinu Čajetina.

Sport & rekreacija Takmičenje Košarka Opština Čajetina, Zlatibor