"Kup Srbije Dejan Dimitrijević" basket 3x3 Zlatibor

7 Avgust 2018  /  Izvor: www.zlatiborpress.rs
Datum: -

1

Takmičenje „Kup Srbije Dejan Dimitrijević“ u basketu 3x3 održaće se drugi put na Zlatiboru 8. i 9. avusta, od 16 do 20 časova, uz učešće nekoliko najboljih srpskih, samim tim, i svetskih igrača.

Turnir predstavlja skup 16 najboljih ekipa trenutno u Srbiji uz četiri specijalne pozivnice, i biće poslednja provera i šansa za plasman na završni turnir Roda 3x3 državnog prvenstva, na kom će se 19. avgusta naći najuspešniji timovi sa takmičenja održanih tokom leta.

Očekuje se dolazak ekipe Novi Sad Al Vahda koju čine prvi igrač na svetskoj rang listi Dejan Majstorović, Dušan Bulut, Marko Savić i Marko Ždero. Pored Novosađana na Zlatibor dolazi i nekoliko ekipa koje su i prošle godine nastupile na Kupu poput Džakova iz Beograda, SM iz Sremske Mitrovice, Batajnice i Tropa d Elit, a da podsetimo da je pre godinu dana titulu osvojila ekipa Olimp.

Dva prepoznatljiva terena biće postavljena na Kraljevom trgu, a biće i takmičenja u šutiranju trojki i zakucavanjima, kao i zanimljive igre za gledaoce. Takmičenje od ove godine nosi ime Dejana Dimitrijevića, nekadašnjeg funkcionera košarkaškog saveza i jednog od utemeljivača 3x3 sporta.

Basket 3x3 je olimpijski sport koji će se prvi put na Olimpijskim igrama igrati u Tokiju 2020. godine, a zanimljivo da trenutno na svetskoj rang listi FIBA prvih 10 mesta zauzimaju igrači iz Srbije.
Organizatori turnira su Košarkaški savez Srbije sa sponzorima i Sportski centar Čajetina uz pokroviteljstvo opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.
 

Sport & rekreacija Takmičenje Opština Čajetina, Zlatibor