Kulturno-muzički festival Hills Up

24 Jul 2014  /  Izvor: Festival Hills Up, TO Zlatibor, Satnica HILLSUP festivala
Datum: -

1

Prijavu za press akreditacije za Festival "Hills up" možete poslati na linku:
http://hillsup.com/hillsup-festival-2014/press

Na Zlatiboru će po prvi put od 24. do 26. jula 2014. godine, na Tić polju, biti održan muzičko-kulturni festival pod nazivom „Hills up“. Reč je o festivalu koji će u muzičkom delu programa okupiti najpoznatija imena domaće rok i elektronske muzike. Tokom tri večeri trajanja festivala publika će imati priliku da čuje: Van Gogh, S.A.R.S., Ramba Amadeusa, 357, Zemlja gruva, Osmi dan, kao i goste iz susednih zemalja: Letu štuke i Edo majka i mnogi drugi. Za ljubitelje elektronske muzike nastupiće: The Beatshakers, Sevdah baby live Pa  W/DJIXX.

Imajući u vidu da su inicijatori održavanja ovog festivala UG E-Zona i Serdar, udruženja koja se bave zaštitom životne sredine i omladinskim aktivizmom i sam festival će imati takav karakter. Tokom trajanja festivala biće organizovane radionice i aktivnosti iz oblasti ekologije, kao i konkursi za amatersku fotografiju i film. Centralna dnevna aktivnost festivala biće  takmičenje u planinarskom orijentiringu, dok će uz podršku Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“ biti održan turnir u košarci za ekipe iz cele Srbije.

Tokom juna ulaznice će biti u prodaji širom Srbije, a više informacija možete saznati na zvaničnoj stranici festivala na fejsbuku www.facebook.com/hillsupfestival kao i na internet prezentaciji festivala www.hillsup.com. Cena ulaznica će se kretati od 499 dinara za pojedinačne ulaznice za prvi i drugi dan festivala, 599 dinara za treći dan festivala do 1299 dinara za komplet ulaznica za sva tri dana.

Organizatori festivala su: Udruženja građana E-Zona sa Zlatibora i Serdar iz Čajetine uz tehničku podršku opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Prodajna mesta:
Beograd: Ticketline, dvorana Doma Sindikata
Zlatibor: Turistička organizacija Zlatibor, Miladina Pećinara 2, Agencija “Zlatibor turs” Autobuska stanica bb
Kragujevac: Turistički informativni centar “Kragujevac”, Dr. Zorana Đinđića 11, Arena Fun Factory, tržni centar Plaza
Vršac: Turistička organizacija opštine Vršac, Trg pobede 1
Višegrad: Informacije i rezervacije pruža Udruženje građana “Eko Zona”
Užice: Caffe bar URBAN, Caffe REVOLUCIJA
Čajetina: Caffe OAZA

Program

24. jul 2014. cena karte 499 RSD
Moondance
Letu Štuke
Rambo Amadeus
S.A.R.S
Osmi Dan
The Beatshakers
Dj Felipe Navarro

25. jul 2014. cena karte 499 RSD
HELM
Real tribute RHCP
BAD COPY
SevdahBaby Live
Zap Me Strobe
Sofa Kru

26. jul 2014. cena karte 599 RSD
Sicksoul
Zemlja Gruva
Edo Maajka
VAN GOGH
AS FM party

Takmičenje u Planinarskoj orijentaciji

Takmičenje u Planinarskoj orijentaciji je sastavni deo programa „HillsUp“ Festivala i odvija se u autentičnom krajoliku Zlatibora. Trka duga 15km prolazi šumskim stazama, preko livada i duž planinskih potoka, čime daje poseban pečat pojmu „HillsUp“. Poseban značaj ima i činjenica da će u narednim godinama trka, imajući u vidu da će biti popularizovana muzičkim festivalom čiji je samo takmičenje sastavni deo, sigurno narednih godine biti uvrštena u kalendar Planinarskog saveza Srbije, gde bi bila bodovana za prvenstvo Srbije u planinarskoj orijentaciji.

Trka se odvija u dve kategorije:

Profesionalna trka 24. jula
Prijave će se vršiti na email planinarenje@hillsup.com
Prijavljuju se ekipe sa iskustvom, poželjno iz registrovanih planinarskih udruženja i klubova.

Trka Rekreativaca 26. jula
Svi zainteresovani koji žele da se oprobaju u ovom uzbudljivom sportu mogu to učiniti na prijavnom pultu u sklopu kampa u toku trajanja festivala, najkasnije 26. jula, sat pre početka trke.

Takmičare očekuju zanimljive i vredne nagrade.
Takmičenje neće podrazumevati plaćanje kotizacije za prijave ekipa.
Takmičarima je na raspolaganju kamp po promo cenama za sve učesnike.

Opšti podaci o takmičenju
Broj članova po ekipi: 2-4
Trasa trke: Tić Polje - Crni Vrh - Rudine -  Čuker - Gajevi - Tić Polje.
Dužina staze: Visinska razlika: 500m
Sredstva koja obezbeđuju takmičari: Voda, hrana, prva pomoć, rezervno odelo…
Tok takmičenja: Na startu, sudije popunjavaju takmičarski karton za svaku ekipu. Ekipe startuju na 5 minuta razmaka. Cilj je pronaći što više tačaka koje su ucrtane na karti za što kraće vreme, koristeći topografsku kartu terena i kompas. Na kontrolnim tačkama se nalaze bušači koji su nedvosmislen znak da je ekipa bila na određenoj tački. Na kraju trke, boduje se najpre broj pronađenih tačaka, pa onda vreme završetka trke.
Sudije: obezbeđuje Planinarski klub Čajetina.
Lekarska ekipa će dežurati u toku trke i biti pozicionirana na Tić polju tako da se može odreagovati pri eventualnim hitnim situacijama. Kada se u obzir uzme da bi jedan član žirija mogao biti iz gorske službe spasavanja, kompletno bi pokrili i ovu stavku koja je potrebna za bezbedan i kvalitetan tok trke.

Foto konkurs "Zlatibor i ti"
 
Zlatibor je poznat kao jedna od najlepših srpskih planina. Želimo da znamo kako je vi vidite. Podelite sa nama vaše slike sa Zlatibora - fotografije mesta, ljudi, događaja koja su na vas ostavila najsnažniji utisak. Pustite mašti na volju. Nije presudno, niti neophodno da imate skupu opremu, već da posedujete strast prema fotografiji i ljubav prema Zlatiboru. PTIČICA!

Propozicije:
1. Organizator nagradnog foto konkursa je udruženje građana E ZONA (u daljem tekstu Organizator).
2. Konkurs traje od 13.07 2014. do 23.07. 2014.
3. Prijave (fotografije) za konkurs se šalju na info@hillsup.com
4. Uz poslate fotografije poslati i sledeće podatke: kratak opis šta fotografija predstavlja, lokacija, podaci o autoru (ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail)
5. Javno glasanje za najbolje fotografije vršiće se putem facebook stranice www.facebook.com/hillsupfestival
    Poslate slike će u najkraćem roku biti objavljene na fejsbuk stranici “Hillsup festival” u albumu “Zlatibor i ti”
6. Minimalna dimenzija  fotografije 1024×768 px
7. Slika koja prikupi najviše lajkova do 23. jula 2014. u 23:59h osvojiće:
- Prvu nagradu: Fotoaparat Canon Ixus 133 HS Crni + Torbica i 2 trodnevna kompleta ulaznica za HillsUp festival
- Druga nagrada dva trodnevna kompleta ulaznica za Hillsup Festival
- Trećeplasirana slika osvaja jedan trodnevni komplet ulaznica za Hillsup festival
Tri slike ( nezavisno od broja lajkova) po izboru žirija će biti nagrađena po 1 kompletom ulaznica.
8. Članovi iz redova organizatora festivala HillsUp, kao ni članovi njihovih porodica, nemaju pravo učešća na konkursu.
9. Jedan učesnik na konkurs može prijaviti jednu fotografiju. Ukoliko autor prijavi više fotografija samo prva prijavljena fotografija će biti prihvaćena.
10. Organizator zadržava pravo da prihvati ili ne prihvati fotografiju za koju smatra da tehnički ne zadovoljava minimum kriterijuma koji određuje konkurs, bez posebnih objašnjenja. Zabranjeno je postavljanje (slanje) fotografija uvredljivog ili pornografskog sadržaja.
11. Organizator se ne obavezuje da će članovima čija je fotografija prihvaćena za foto konkurs slati email sa obaveštenjem o prihvatanju fotografije.
12. Fotografije koje učesnici šalju moraju biti autorske, odnosno oni moraju biti autori te fotografije. Onaj ko postavlja fotografije na konkurs, mora imati neotuđiva autorska prava na tu fotografiju koja su definisana važećim zakonima o autorskim pravima. Strogo je zabranjeno kopiranje takvog sadržaja bez dozvole autora. Organizator se odriče odgovornosti u slučaju povrede ovog prava od strane trećeg lica. Ukoliko Organizator posumnja da neko postavlja fotografiju na koju nema pravo, može zatražiti dodatni dokaz o autorstvu ili bez daljeg objašnjenja obrisati taj rad iz konkurencije. Učesnik mora biti spreman da na zahtev Organizatora dostavi fotografiju visoke rezolucije ili izvorni fajl.
13. Organizator ima pravo na korišćenje svih objavljenih fotografija u okviru konkursa za promociju foto konkursa i HillsUp Festivala u bilo kojem obliku i u bilo kojem mediju. Pri tome će organizator nastojati da navede ime autora, ali ne odgovara ukoliko to uredništvo drugog medija ne učini. Pri ovakvom korišćenju Organizator se oslobađa od bilo kakvih potraživanja od strane autora fotografija na konkursu.
14. Rok za preuzimanje nagrada je 30 dana od dana proglašenja. Nakon 30 dana, Organizator zadržava pravo da ne dodeli nagradu dobitniku.
15. Nepridržavanje gore navedenih pravila podleže diskvalifikaciji iz foto konkursa.
16. Ukoliko postavite vašu fotografiju u foto konkurs, prihvatili ste uslove navedene u prethodnim stavkama.
17. Sve žalbe i reklamacije rešava Organizator konkursa. Žalbe se šalju elektronskim putem na kontakt adresu info@hillsup.com

Kultura & tradicija Festival Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor