"Kultura i sport mogu zajedno" - boks meč na Zlatiboru

28 Avgust 2015  /  Izvor: Opština Čajetina
Datum:

1

Centar za istraživanje i promociju, u partnerstvu sa Bokserskim savezom Srbije i Opštinom Čajetina, organizovaće u subotu, 29. avgusta na Zlatiboru manifestaciju "Kultura i sport mogu zajedno". Cilj je pokazati mladima da kultura i sport imaju puno dodirnih tačaka. Organizovaće se predavanja, podela letaka i centralni događaj, boks meč pod vedrim nebom, dvomeč između olimpijskih nada Srbije i vršnjaka iz Bugarske.

Meč će početi od 17.00 na Kraljevom trgu u centru Zlatibora, ulaz je besplatan.

Predviđeni su sledeći mečevi:
- do 48kg: Nenad Jovanović - Vensan Kirkorov
- do 50kg: Milovan Sekulović - Bojan Asenov
- do 54kg: Nemanja Gavrilović - Veselin Markov
- do 57kg: Miloš Obadović - Cvetelin Dimitrov
- do 60kg: Vojin Vujošević - Ivan Asanasov
- do 63kg: Đorđe Bujišić - Jončo Markov
- do 66kg: Nikola Simonović - Mirčo Velkov
- do 70kg: Luka Šumarac - Aleks Nekov
- do 80kg: Stefan Spasić - Ivan Kiselarov

Poslastica će biti seniorski meč devojka do 57 kg: Tamara Miloradović (Srbija) - Tamara Radunović (Crna Gora).

Delegat BS Srbije biće Milan Kosanović iz Kragujevca. Sudije: Radiša Sarić, Nebojša Živanović (obojica iz Kragujevca), Momčilo Jakovljević (Petrovac na Mlavi), Branislav Damjanovski (Čačak). Sudiće u ringu i bodovati mečeve.

Predstojeća dva okršaja poslužiće članovima juniorske bokserske selekcije Srbije i Bugarske da provere formu uoči Svetskog prvenstva u Rusiji (Sankt Peterburg, 3-13. septembar). Orlići se za SP pripremaju u Loznici pod rukvodstvom selektora Dragana Vasiljevića i njegovih kolega, trenera Ljubiše Simića i Predraga Prodanovića.

- Momci odlično rade na pripremama u Loznici. Od početka godine imali smo nekoliko kraćih pripremnih ciklusa, i sada se već uočava vidan napredak kod svih reprezentativaca u odnosu na početak rada. Najvažnije je da je kod svih momaka usvojena automatizacija uvežbanih kombinacija iz borbene prakse, što nam je bio jedan od glavnih ciljeva na početku priprema. Ubeđen sam da će u narednom takmičarskom periodu još više napredovati i formirati se u boksere od kojih mogu da se očekuju dobri rezultati u bliskoj budućnosti – prokomentarisao je selektor Dragan Vasiljević.

U maju ove godine u Ljvovu (Ukrajina) održano je Evropsko prvenstvo za juniore, gde je Luka Šumarac u kategoriji do 70 kg osvojio bronzanu medalju. Luka Šumarac i na Zlatoboru predvodi Srbiju.

Sport & rekreacija Promocija Opština Čajetina, Zlatibor