Košarkaški klub Crvena Zvezda Telekom na pripremama na Zlatiboru

27 Avgust 2014  /  Izvor: KSC Čajetina

1

Košarkaški klub Crvena Zvezda Telekom privodi kraju bazične pripreme, koje i ove godine sprovodi na Zlatiboru. Jedini predstavnik naše zemlje u košarkaškoj Evroligi kod nas će boraviti do petka, a u ovoj fazi rada akcenat je stavljen pre svega na sticanju kondicije.

Zvezda je doputovala na Zlatibor 15. avgusta, sa samo osmoricom prvotimaca i nekoliko igrača iz juniorskog pogona. S obzirom da su se Amerikanci, Čarls Dženkins i Markus Vilijams tek nedavno priključili i da su četvorica momaka odsustvovala zbog obaveza u reprezentacijama (Luka Mitrović, Nikola Kalinić, Jaka Blažič, Maik Cirbes), rad je u prethodnim danima bio dosta otežan.

Na Zlatiboru se novim saigračima priključio novopridošli kreator igre, Amerikanac Markus Vilijams, koji se smatra možda i najzvučnijim inostranim pojačanjem u istoriji kluba. Novajlije su i pomenuti Nikola Klainić, koji će sa našom reprezentacijom putovati na Svetsko prvenstvo u Španiju, Nemac Maik Cirbed, koji će se krajem meseca priključiti timu, kao i doskorašnji igrač Mega Vizure, Nemanja Dangubić, koji je zbog povrede kolena napustio pripreme nacionalne selekcije i na klupskim treninzima radi odvojeno od ostatka ekipe.

Do kraja boravka na Zlatiboru, Crvena Zvezda Telekom odigraće kontrolni meč sa ekipom Asesofta, koji je na programu sutra.

Sport & rekreacija Promocija Košarka Opština Čajetina, Zlatibor