Košarkašice Srbije obavile prvu fazu priprema na Zlatiboru

8 Maj 2013  /  Izvor: Sportska centrala

1

Najbolje košarkašice Srbije vratile su se sa Zlatibora gde su obavile prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo koje se od 15. do 30. juna održava u Francuskoj.

Prvi filter nisu prošle Snežana Čolić, Jelena Jovanović, Jovana Jakšić i Katarina Vučković, ali su se selekciji po povratku u Beograd priključile kapiten Milica Dabović, Tamara Radočaj, Dajana Butulija, Tijana Ajduković, Maja Škorić i Ines Ajanović. Predviđeno je da se ekipa kompletira do 11. maja, posle čega sledi put u Kranjsku Goru i nastavak pripremnog perioda.

O utiscima za Zlatibora, daljem planu i programu priprema, kao i očekivanjima i ambicijama na Evropskom prvenstvu, na medijskoj konferenciji u Kući košarke govorile su selektorka Marina Maljković i kapiten Milica Dabović.

- Na Zlatiboru smo uradili sve što je planirano i sve je zaista obavljeno na pravi način. Upoznala sam se sa kvalitetima i mogućnosti nekih igračica sa kojim nisam do sada radila ili sa kojima sam se prvi put susrela. Odigrali smo dve utakmice sa muškom kadetskom selekcijom koja je dosta kvalitetna, fizički veoma jaka – istakla je Marina Maljković.

Selektorka naše reprezentacije veoma realno govori o izgledima našeg tima na Evropskom prvenstvu u Francuskoj:

- Svesni smo da ćemo igrati protiv timova koji imaju individualno i timski mnogo veći rejting od nas. Na šampionatu će biti skup najboljih timova, pojačanih naturalazivanim igračicama. Na jednom mestu okupiće se krem ženske evropske košarke. Nismo favoriti, bilo bi prepotentno da se razmećemo obećanjima, pričamo o medalji ili nekom visokom plasmanu. Još pre žreba sam istakla da bi svaka pobeda bila veliki uspeh, jer to je realnost u ovom trenutku.

Međutim, naše najbolje košarkašice će učiniti sve da se što bolje pripreme i pruže maksimum na Eurobasketu 2013:

- Mom timu niko ne može da oduzme entuzijazam, energiju i želju za velikom borbom na svakoj utakmici. Naš najveći adut biće kolektivna igra, spremnost svakog pojedinca da se u svakom trenutku podredi timu. Imamo kvalitetan program priprema i verujem da ćemo biti potpuno spremni do početka šampionata. Sve reprezentativke su srećne što igraju za Srbiju i osećaju veliku odgovornost da što boljim igrama obraduju naše navijače - zaključila je selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije, Marina Maljković.

Kapiten reprezentacije, Milica Dabović, takođe ističe veliku sreću svih igračica što će braniti boje Srbije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

- Imamo veliku želju da prenesemo u reprezentaciju pobedničku atmosferu koja je krasila Partizan u ovoj sezoni i dovela to toga da budemo nepobedive. Obećavam da ćemo uz rad sa selektorkom Marinom Maljković na pripremama dati sve od sebe kako bi bili potpuno spremni za šampionat gde ćemo svim srcem igrati za Srbiju.

Reprezentativke Srbije u nastavku priprema za Evropsko prvenstvo 13. maja putuju u Kranjsku Goru gde će odigrati pripremnu utakmicu protiv Belgije (21. maj), a po povratku u Beograd odigraće dva meča protiv selekcije Švedske (25. i 26. maj) i učestvovaće na tradicionalnom turniru "Trofej Beograda" (31. maj - 2. jun).

Više o košarci na Zlatiboru pogledajte na www.zlatiborbasket.rs

Sport & rekreacija Obaveštenja Košarka Opština Čajetina, Zlatibor