Košarkaši Zlatibora novi su šampioni Admiral bet Košarkaške lige Srbije

20 Mart 2022  /  Izvor: Zlatiborpress

1

Košarkaši Zlatibora novi su šampioni Admiral bet Košarkaške lige Srbije! Pobedom protiv direktnog konkurenta Sloge 91:68 na tri kola pre kraja takmičenja došli su do nedostižne prednosti. 
U sjajnom ambijentu koji su upotpunili trubači, čajetinski tim je odigrao odličan meč i ubedljivo došao do obezbeđivanja prvog mesta i titule. 
Ovo je najveći uspeh u istoriji KK Zlatibor i čajetinskog sporta jer je klub osvojio trofej koji ga svrstava među šest najboljih košarkaških kolektiva u zemlji.
Meč je protekao u svečanoj atmosferi, sa trubačkim orkestrom Dejana Jevđića koji je najrpre izveo himnu Bože pravde, a potom i u pauzama pravio štimung za navijače koji su u najvećem broju ove sezone ispunili dvoranu, a sa plavim i narandžastim balonima ulepšali dekor. 

U igri je tim Strajina Nedovića od prve četvrtine nametnuo prepoznatljiv ritam, napad je počeo da funcioniše i pod košem i u šutu spolja, a iako su se Kraljevčani držali na razlici oko 15 poena, jasno je bilo da je preokret nemoguć.

Najefikasniji je sa 21 poenom i devet skokova bio kapiten Dušan Kutlešić koji je emotivno doživeo ovaj meč, a publika ga je pozdravila aplauzom. Isti broj poena ubacio je i centar Dimitrije Nikolić koji je uhvatio i osam lopti, dok je Nemanja Protić upisao 17 poena i devet asistencija.


Titulu prvaka izborili su: Nemanja Protić, Aleksa Čabrilo, Stefan Adžić, Dušan Kutlešić, Sandi Grubelić, Bogdan Vesović, Filip Đuran, Vuk Jovanović, Lazar Joksimović, Tadija Tadić, Dimitrije Nikolić, Lakuinton Ros, trener Strajin Nedović, stučni štab: Ivan Tmušić, Aleksandar Pavlović, fizioterapeut Nikola Jeremić, lekarka Snežana Dabić, generalni sekretar Nebojša Božović, računovođa Olivera Suzović, službeni predstavnik: Aleksandar Jevđić,  generalni menadžer Đorđe Aleksandrić, predsednik kluba Rajko Pelverović.  

Osvajanjem prvog mesta Zlatibor je obezbedio plasman u ABA2 ligu i naredne sezone, ulazak u Superligu i borbu za titulu prvaka Srbije. Dodela pehara održaće se na jednoj od utakmica na domaćem terenu u nastavku sezone, verovatno u Superligi.  

Zlatibor - Sloga 91:68 (26:12, 22:20, 27:18, 16:18)
Sportska dvorana Čajetina, gledalaca: 700, sudije: Glišić, Ninković, Juras.
Zlatibor: Protić 17, Čabrilo 12, Adžić, Kutlešić 21 (9sk), Grubelić, Vesović, Đuran 7, Joksimović, Tadić 2, Nikolić 21 (8sk)
Sloga: Kostić 20, Petrović, Savić, Matović 14, Barać 8, Todosijević, Pajović 2, Beloica 2, Vujović, Simenunović 13, Karapandžić 9, Stamenić.  

Sport & rekreacija Takmičenje Košarka Opština Čajetina, Zlatibor