KONSEK 2016. - od 31.marta do 04.aprila na Zlatiboru

26 Mart 2016  /  Izvor: Konsek - kongres studenata ekonomije
Datum: -

1

KONSEK 2016 - Kongres studenata ekonomije održava se četvrtu godinu za redom u Kongresnom centru "Vila Romanija" na Zlatiboru u organizaciji Grupe za SPEKOF.
Kongres će trajati od 31. marta do 04. aprila pod sloganom Snaga ideja.

Naziv ovogodišnjeg Kongresa „Snaga ideja“ izabran je jer želimo da ukažemo mladima na sve mogućnosti koje su im na raspolaganju, kako bismo ih podstakli da ne odustaju od svojih zamisli i ideja, i na pravi način im pomogli u ostvarivanju istih. Napredak u društvu može se desiti onda kada se mladi pokrenu i preuzmu inicijativu - ističu organizatori.

Kao i prethodnih godina, ideja KONSEK-a je ista - okupiti preko 400 studenata ekonomije iz zemlje i regiona na jednom mestu i tokom pet dana sa vrsnim predavačima otvoriti određen problem, polemisati o zadatim temama i davati konkretne sugestije. Studenti će moći da čuju lična iskustva i korisne savete stručnjaka domaće privrede sa kojima će kroz razgovor i diskusiju doći do odgovora na mnoga pitanja.

Interesovanje za KONSEK je svake godine veliko, a koliko studenata se interesuje za kongres najbolje govori činjenica da se sva raspoloživa mesta rezervišu putem online prijave za manje od tri minuta. 

PROGRAM KONSEK 2016

Gosti koji će sa učesnicima razmenjivati iskustva biće profesori Ekonomskog fakulteta u Beogradu, ali i domaći privrednici, predstavnici uticajnih kompanija u Srbiji i okruženju. Neke od tih kompanija su Delhaize, EY Serbia, Naftna industrija Srbije i Zepter

Među panelistima ćese naći i Miodrag Zec, REDOVNI PROFESOR FILOZOFSKOG FAKULTETA, Tanja Tatomirović, PR MENADžER MAJKROSOFTA ZA 24 ZEMLjE REGIONA, Vladimir Grbić
POTPREDSEDNIK OSS, Marko Vukomanović, OSNIVAČ LOVEFEST-A...

Tokom pet dana Kongresa studenti će slušati i diskutovati o sledećim temama:
Razvoj turizma u Srbiji, privatne robne marke, potencijal bankarskih usluga, savremene tehnologije – dobre i loše strane, a naročito zanimljiva tema biće da li se isplati plaćati porez u Srbiji.

Pored predavanja, organizuju se i radionice koje će ove godine voditi predstavnici iz EY Serbia i Youth Counsulting, a učesnici će moći da se takmiče u prezentovanju i Kvizu znanja.

I ove godine će za učesnike KONSEK-a biti instaliran tweetwall na kojem će biti prikazani tvitovi sa heštegom #KONSEK2016. Za one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju Kongresu biće obezbeđen livestream predavanja i panel diskusija.

Kongres je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, kao i Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja.

Zvanična stranica: konsek.gzs.org.rs/

Turizam Predavanje Edukacija Opština Čajetina