Konkurs za proizvođače hrane - Postanite deo priče Ukusi moga kraja

29 Mart 2023  /  Izvor: Mercator S

1

Brend Ukusi moga kraja je nastao 2015. godine i od tada neguje autentičnost srpskih proizvoda, napravljenih po tradicionalnoj domaćoj recepturi. Linija proizvoda je na početku brojala svega 6 proizvođača i 24 proizvoda a danas ima preko 40 proizvođača i više od 200 najlepših domaćih namirnica i unikatnih ukusa. Brojni proizvodi u okviru brenda su nosioci Čuvarkuća žiga koji pomaže potrošačima da budu sigurni da kupuju domaće proizvode. Proizvodi se mogu naći širom naše zemlje u okviru Idea, Roda i Mercator prodavnica.

Dakle, Ukusi moga kraja su velika priča koja se sastoji od mnogo malih. A svaka od tih malih priča je zapravo velika priča. Na mapi Ukusa moga kraja ima raznih ukusa, prelepih krajeva, jedinstvenih recepata i neverovatnih ljudi. Svako od njih je unikat, ali postoji nešto što im je svima zajedničko: strast prema onome što rade i ljubav prema svom kraju.

To su majstori zanata koji su uspeli da ono najbolje iz svog kraja pretoče u ukuse o kojima se priča. Sve ono izrecivo i neizrecivo, sva ljubav i sav trud, sve lepote i sve male tajne, sve to staje u ono što oni stvore i što se nađe na trpezema širom Srbije. Onda se te priče dožive kroz ukuse, dele sa najmilijima i šire se dalje, kao dobra vest. Tako priča Ukusa moga kraja stalno raste.

I zato smo rešili da joj dodamo nova poglavlja, nove ljude – nove ukuse!
Svako ko se u Ukusima moga kraja prepoznaje, ko pravi domaću hranu, ko voli svoj kraj i ko ume da priča kroz ukuse – dobrodošao je da se upiše na mapu najboljih ukusa Srbije!

Pozivamo vas da se prijavite na UMK konkurs za nove proizvođače koji traje od 20.marta do 20. maja 2023.
Upoznajte nas sa ukusima koje pravite - i neka vaš proizvod postane jedan od ukusa o kojima će da se priča.

Predstavi nam svoj proizvod za koji misliš da bi se odlično uklopio kao nova priča Ukusa moga kraja. Ovde se možeš informisati o Uslovima i pravilima konkursa.

Privreda & usluge Privredne aktivnosti Poljoprivreda, Domaća hrana Opština Čajetina, Zlatibor