Konferencija za štampu povodom učešća Gorana Stojanovića Mrsija iz Mačkata na svetskom moto sampionatu u Nemackoj

17 Avgust 2014  /  Izvor: Portal opštine Čajetina

U petak 15. avgusta, na Zlatiboru je održana konferencija za štampu povodom predstojećeg svetskog moto šampionata (WORLD ENDURANCE CHAMPIONSHIP 2014 – 8 h Ocherslaben) na kome učestvuje i naš sugrađanin Goran Stojanović Mrsi iz Mačkata. Opština Čajetina podržala je ideju i pomogla Goranu, da se pored velikog broja takmičara iz sveta i on nađe na ovom takmičenju. Ovom prilikom, predsednik opštine Čajetina, gospodin Milan Stamatović, izrazio je zadovoljstvo što je Opština imala priliku da pomogne učešče takmičara na ovako važnom sportskom događaju, kao i da će to ubuduće činiti. Stamatović je istakao, da već deset godina Opština Čajetina radi na popularizaciji sporta, kao i na razvoju sportskog turizma na Zlatiboru.

Dragoslav Kule Perišić, menadžer ekipe “Dijamant Srbija” koja će predstaviti Srbiju na ovom šampionatu, zahvalio se predsedniku opštine Čajetina na podršci i opredeljenim sredstvima koja su omogućila da, pored raskošnog talenta koji poseduje, Goran Stojanović Mrsi učestvuje na ovom takmičenju. Kao dugogodišnji takmičar i ljubitelj moto sporta, Perišić je iskoristio ovu priliku i apelovao na sve koji se bave ovim sportom da je važno voziti na za to predviđenim mestima, kao i da je potrebno edukovati decu od 5 do 10 godina, koja iskažu interesovanje za ovaj sport.

Zahvalivši se na podršci, Goran Stojanović Mrsi, rekao je da će dati sve od sebe da ostvari što bolji rezultat, kao i da će nastaviti da bude promoter bezbedne vožnje. Pozvao je ljubitelje dvotočkaša da probaju vožnju na za to predviđenim stazama, kako bi ubuduće svi učesnici u saobraćaju bili bezbedniji.

Sport & rekreacija Promocija Opština Čajetina