Konferencija Upotreba asistivne tehnologije u obrazovanju i socijalnoj i dečijoj zaštiti

20 Novembar 2017
Datum: -

1

Čast nam je da najavimo regionalnu konferenciju Upotreba asistivne tehnologije u obrazovanju i socijalnoj i dečijoj zaštiti, koja se održava od 23. do 26. novembra 2017. u hotelu Mona, na Zlatiboru.

Konferencija je deo projekta Podrška inkluzivnom obrazovanju i obuci za svakodnevni život dece i mladih sa smetnjama u razvoju, koji realizuju „Dnevni centar za decu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Pljevlja“ i OŠ „Dimitrije Tucović“iz Čajetine, kao deo programa prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore.

Konferencija će okupiti predstavnike institucija i organizacija iz javnog i civilnog sektora, u oblasti obrazovanja i socijalne i dečije zaštite iz zemalja u regionu, radi razmene iskustava i primera dobre prakse.

Cilj konferencije je razvijanje i unapređivanje saradnje u oblasti primene i razvoja asistivne tehnologije u obrazovanju, socijalnoj i dečijoj zaštiti u Srbiji, Crnoj Gori i zemljama u okruženju. U toku je proces kategorizacije konferencije u Komori socijalne zaštite.

Svečano otvaranje konferencije je u četvrtak, 23. novembra u 16:00, a prisutnima će se pored organizatora iz Srbije i realizatora projekta iz Crne Gore obratiti predsednik opštine Čajetina, Sekretar sekretarijata za društvene  delatnosti opštine Pljevlja, direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Crne Gore, predstavnik Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije i predstavnik delegacije Evropske unije u Srbiji.

Milka Vasiljević, direktor
OŠ “Dimitrije Tucović“
Čajetina 

Privreda & usluge Seminar Opština Čajetina, Zlatibor
Pogledaj smeštaj: Hotel Mona PLAZA Zlatibor
Preuzmi: Agenda (186.5 KB)