Koncert ženske pevačke grupe "Ogrlica od bisera"

25 Jul 2019  /  Izvor: TO Zlatibor
Datum:

1

Zbog kiše i nepovoljnih vremenskih prilika odložen je nastup ženske pevačke grupe „Ogrlica od bisera“ ogranka „Đerdana“, koji je trebao biti održan danas, 28.07.2019. godine u 20:00 časova, u okviru programa zlatiborskog „Kulturnog leta“. Novi termin održavanja koncerta biće naknadno saopšten i objavljen.

Datum održavanja: 28. jul u 20.00 časova
Mesto održavanja: Kraljev trg, Zlatibor

Grupa Ogrlica od bisera je ogranak, legendarnog, ansambla Đerdan koji je osnovala i vodila, istaknuta umetnica Mira Vasiljević.

Ogrlica postoji devet godina, za to vreme imala je mnogo nastupa na TV-u i radiju.

Grupa je dobila Povelju vitez od NJ.K. Linde Karađorđević. Godišnju nagradu vizantijskog oktobarskog salona i zahvalnicu za očuvanje kulturnog nasleđa Skadarlije.

Poseduju mnogo priznanja, zahvalnica i plaketa, a svaki njihov nastup ostavio je publiku ispunjenom i omađijanom opojnim zvucima njihove pesme.

Poseban akcenat su dali Spomenici za širenje viteštva u kulturi, koju je dobila osnivač i vođa grupe Jasna Vasiljević, na XIX Saboru Stojana Čupića, Zmaja od Noćaja.

Početkom 2017. godine Ogrlica od bisera je dobila veliku podršku KUD Abrašević i postala je jedna od sekcija Abraševića.

Ovaj izvanredni pevački sastav osnovala je Jasna Vasiljević koja ga i predvodi!

Pevačku grupu verno prati harmonikaš Boško Perić koji, zvucima svoje harmonike, upotpunjuje svaki nastup naših dama!

Kultura & tradicija Koncert Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor