Koncert kulturno-umetničkog društva "Zlatibor" iz Čajetine

18 Januar 2020  /  Izvor: TO Zlatibor

Godišnji koncert KUD-a Zlatibor, održaće se u petak 24. januara sa početkom u 19 časova u Kulturnom centru na Zlatiboru.

Tom prilikom predstaviće se članovi folklorne i muzičke sekcije koji su svrstani u različitim uzrasnim kategorijama. Kao pravi ambasadori kulture Srbije i svoga kraja, sa posebnom pažnjom predstaviće lepotu i raskoš prelepih zlatiborskih i užičkih pesama i igara, kao i narodne igre iz drugih krajeva Srbije.  

Društvo je osnovano 1996. i u svojoj dugoj istoriji postojanja učestvovalo na mnogobrojnim smotrama, takmičenjima i festivalima u zemlji i inostranstvu među kojima su: republički festival folklornih ansambala Srbije, „Vršački venac" i „Zlatni opanak" kao i gostovanja u Turskoj, Poljskoj, Rusiji, Belorusiji, Španiji, Holandiji, Švedskoj,  Belgiji, Tunisu...

Za svoj rad Društvo je više puta nagrađivano. Nosioci su niza priznanja: srebrnog vršačkog venca, zlatnog opanka iz Valjeva, bronzane plakete saveza amatera Srbije, ali i niza priznanja, diploma i nagrada sa međunarodnih festivala.

Kultura & tradicija Koncert Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor