Koncert grupe Sanja Ilić i Balkanika 20. avgusta

20 Avgust 2013  /  Izvor: Opština Čajetina
Datum:

U okviru proslave 120 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, u utorak 20. avgusta od 20:30 časova na Kraljevom trgu, održaće se koncert grupe Sanja Ilić i Balkanika.

Opština ČajetinaAleksandar Sanja Ilić je rođen 1951. godine u Beogradu, gde završava VIII beogradsku gimnaziju i Muzičku školu „Josip Slavenski“, odsek klavir. Pored završenog Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, pohađa i časove kompozicije kod profesora Stanojla Račića. Kao mladić nastupa u grupi Vragolani, a potom u grupi San. Njegova pesma „Halo, halo“ u izvođenju grupe Aska predstavlja Jugoslaviju na pesmi Evrovizije 1982. Tvorac je pesme Princeza, koju na Evroviziji 1984. izvode Dado Topić i Slađana Milošević.

Sastav Balkanika osniva 2000. godine, koja autentičnim muzičkim pečatom privlači pažnju gostiju gde god da nastupi. U prilog tome govori veliki broj koncerata kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Aleksandar Ilić dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja, među kojima je nagrada Vidovdanski vitez iz oblasti muzike za 2013. godinu, koju dodeljuje opština Čajetina.

Kultura & tradicija Koncert Opština Čajetina, Zlatibor