Književno veče Jelene Bačić Alimpić

2 Decembar 2014  /  Izvor: Biblioteka "Ljubiša R. Đenić"
Datum:

1

U četvratak, 4. decembra 2014. sa početkom u 19.00 časova, u Sali Biblioteke, održaće se književno veče novinarke i književnice, Jelene Bačić Alimpić, jedne od najtiražnijih domaćih autora.

O najčitanijim romanima izdavačke kuće Laguna "Ringišpil", "Pismo gospođe Vilme" i "Poslednje proleće u Parizu" govoriće autorka.

Jelena Bačić Alimpić je rođena 1969. godine u Novom Sadu.

Školovala se u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima i na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Katedri za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik. Radila je kao novinar i autor dokumentarnih televizijskih emisija za JRT mrežu i TV Novi Sad u periodu od 1987. do 1993. godine. Devet godina je bila novinar i urednik u sistemu "Color Press Group". Od 2002. do kraja 2013. radila je kao novinar, urednik i voditelj na televiziji Pink. Dobitnica je mnogih nagrada za televizijsko stvaralaštvo i novinarstvo u zemlji i regionu.

Autorka je romana bestselera "Ringišpil"(2010.) koji je preveden na turski i makedonski jezik, nagrađen je "Zlatnim Hit liberom" i dve godine za redom proglašavan najčitanijom knjigom domaćeg autora. "Ringišpil" je objavljen u luksuznom izdanju, u prestižnoj ediciji "Dragulji Lagune", kao jedan od najprodavanijih i najčitanijih romana u istoriji izdavačke kuće Laguna.

Njen drugi roman "Pismo gospođe Vilme" (2012.) takođe je postao bestseler i preveden je na makedonski jezik, nagrađen "Zlatnim Hit liberom" i proglašen najčitanijom knjigom domaćeg autora 2012. godine.

U 2014. je izašao njen treći roman po redu pod nazivom "Poslednje proleće u Parizu" koji je po autorkinom mišljenju, njen do sada najzreliji i najsnažniji rad, koji je za kratko vreme takođe postao bestseler i u potpunosti opravdao uspeh njenog prvenca "Ringišpil" i drugog ostvarenja "Pismo gospođe Vilme".

Kultura & tradicija Književno veče Provod i zabava Opština Čajetina, Čajetina