Književni festival "Vitez fest"

18 Novembar 2013  /  Izvor: Opština Čajetina
Datum:

U utorak 19. novembra od 19 časova, Dom kulture u Čajetini biće domaćin književnog festivala „Vitez fest“

Na festivalu će učestvovati: pesnik Dobrica Erić, Marko Šukalo pesnik iz Republike Srpske, Ljubomir Ćorlić pesnik iz Loznice, Mila Mutavdžić književni kritičar iz Čačka, Jasmina Babijanović, Anastasija Vasić, Julija Marjanović, Danijela Mikić Kovačević, Aleksandra Garunović, Milica Mutavdžić, Milica Doknić, Pero Solar, Predrag Vuković Peđolino, Nikola Stojanović, Radoslav Jović, Dragoljub Stanković, Dušan Krempotić, Ljutomir Rundić, Boško Živanović, Rade Đergović kao i glavni i odgovorni urednik časopisa „Vitez“ Nedeljko Popadić iz Beograda.

U prošloj školskoj godini, četiri učenice OŠ „Milivoje Borović“ iz Mačkata, na konkursu časopisa „Vitez“, dobile su Vitezove diplome za literarne i likovne radove. Učenicama Bojani Čančović, Tijani Kutlašić, Anđeli Pašić i Sari Đoković Vitezove diplome uručene su na festivalu „Vitezovo proleće“.

Pored pomenutih gostiju, planirano je da se publici predstave: hor i orkestar OŠ „Milivoje Borović“, izvorna pevačka grupa iz Mačkata, KUD Zlatibor iz Čajetine i učenici muzičke škole Ars nova.

Organizator ovog događaja je OŠ „Milivoje Borović“ iz Mačkata u saradnji sa Domom kulture u Čajetini, a manifestaciju su podržali Turistička organizacija Zlatibor i odmaralište Dunav Zlatibor.

Kultura & tradicija Festival Opština Čajetina, Čajetina