KK Zlatibor Čajetina - utakmica za prvo mesto i ulazak u Drugu mušku ligu

22 April 2015  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum:

1

Košarkaški klub Zlatibor iz Čajetine u subotu, 25. aprila, u sportskoj dvorani u Čajetini, u okviru  26. kola Prve muške regionalne lige, grupa zapad, igra protiv ekipe Priboja odlučujuću utakmicu za prvo mesto i ulazak u Drugu mušku ligu (raniji naziv Prva B liga).

Ljubitelji košarke u Čajetini, imaće priliku da prisustvuju svojevrsnom košarkaškom spektaklu kakav nadamo se u Čajetini dosada nije viđen.

Tim povodom, organizatori utakmice, KK Zlatibor iz Čajetine i Javno preduzeće Kulturno sportski centar Čajetina, preuzeli su sve neophodne mere kako bi se ostvarili potrebni uslovi da ambijent na ovoj utakmici bude u skladu s njenim značajem po oba tima.

U Sportskoj dvorani u Čajetini danima unazad vrše se neophodne pripreme, od čišćenja parketa i renoviranja reflektora, do izmeštanja većeg broja sedišta, radi povećanja kapaciteta dvorane. Na subotnjoj utakmici prisustvovaće nešto više od 500 gledalaca. S obzirom da je broj posetilaca ograničen, a da ulaznica već odavno nema u subotu košarkašima Zlatibora svakako neće nedostajati podrška sa tribina, jer će publika kao šesti igrač voditi svoj tim nadamo se do istorijske pobede.

Utakmici će takođe prisustvovati i veliki broj prijatelja kluba i bivših igrača kluba iz Čajetine, a 40 ulaznica obezbeđeno je za pristalice gostujućeg tima. S obzirom da je utakmica proglašena visokorizičnom, organizatori su preuzeli neophodne sigurnosne mere, tako da će, osim pripadnika policije i obezbeđenja, na utakmici biti i supervizori Košarkaškog saveza Srbije, postavljene su i dve sigurnosne kamere iznad parketa, a radi se i sigurnosni tunel za izlazak igrača na teren. Takođe, na 2 km od dvorane, 4 sata pre i 4 posle utakmice, neće biti dozvoljena prodaja alkoholnih pića.

Još jedan istorijski momenat vezan je za prenos ove utakmice, naime meč, posle kojeg bi košarkaši Zlatibora mogli da proslave najveći uspeh u 36-godišnjoj istoriji kluba, realizovaće se u direktnom prenosu, prvom u istoriji Sportske dvorane u Čajetini koji će moći da prati čitav region.

Utakmica poslednjeg, 26. kola Prve lige Zapad između košarkaša Zlatibora i Priboja odigraće se u subotu, od 18 časova.

Sport & rekreacija Takmičenje Košarka Opština Čajetina, Čajetina