Kineski turisti u Srbiji preko Alibaba platforme - Zapadna Srbija najomiljenija

7 Maj 2020  /  Izvor: J. Subin, Novosti

1

Turizam je jedna od grana privrede koja je najviše pogođena pandemijom. Naša zemlja, zbog toga, od 15. maja, počinje veliku kampanju dolaska gostiju iz Kine. Promocija Srbije radiće se preko platforme "Fligi", koja je u vlasništvu "Alibabe". Prve goste iz Azije naša zemlja očekuje čim se za to stvore zdravstveni uslovi, a nadležni ističu kako je interesovanje veliko.

Da će se krenuti u ovu kampanju, najavio je i ministar turizma Rasim Ljajić. Čitav projekat vodi Turistička organizacija Srbije, a pozdravni govor i poziv da se poseti Srbija, kada sve bude zaživelo, održaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Prošle godine imali smo kampanju na ovoj platformi, koja ima nekoliko miliona pratilaca - ispričala nam je Marija Labović, direktor TOS. - To je jedna od najvećih kineskih platformi za putovanja. Nedavno su nas pozvali u želji da napravimo zajedno kampanju, koja će biti besplatna i za šta nećemo morati ništa da platimo. Turisti iz Kine vole da dolaze u Srbiju. Prve ture sada očekujemo čim se steknu zdravstveni uslovi za putovanja.

Prema rečima Labovićeve, kampanja počinje 15. maja. Sada se radi završna priprema. Inače, samo je probnu platformu posetilo više od 200.000 ljudi.

- Prvi pozdravni snimak biće od predsednika Srbije - kazala nam je Labovićeva. - Naša zemlja promovisaće svoja prirodna bogatstva i kulturno-istorijsko nasleđe, banje, planine i gradove. Da pokažemo turistima šta sve mogu da obiđu i da uživaju u srpskoj gastronomiji. Turisti iz Kine vole da vide zapadnu Srbiju. Naročito Uvac, Drinu, "Šargansku osmicu"... Sve to, pod uslovom da bude zdravstveno bezbedno. Snimili smo i "lajv striminge", sa pitanjima i odgovorima, što je njima posebno zanimljivo.

Uz to, kako nam je rekla Marija Labović, Srbija se sprema za veliku promociju odmora u našoj zemlji. Od 11. maja počinje kampanja za domaće turiste. Gde mogu da idu i šta sve da posete.

Turizam je jedna od grana koja je najviše pogođena pandemijom. Ministar turizma Rasim Ljajić izjavio je da je šteta u ovoj grani privrede već oko 300 miliona evra. Zato se naša zemlja okreće domaćim gostima, sa dodatnih 400.000 vaučera.

U Turističkoj organizaciji Srbije ističu da je proglašenje pandemije i privremeno obustavljanje međunarodnih letova, uticalo na to da pad dolazaka stranih gostiju u našu zemlju u martu bude 56 odsto.

Turizam Promocija