Kilometar kose - akcija prikupljanja kose za izradu perika za decu

16 Maj 2015  /  Izvor: KilometarKose

1

Misija akcije Kilometar kose je da se obezbede perike od prirodne kose za decu koja, usled bolesti ili posledica medicinskog tretmana, pate od njenog gubitka.

Vi donirate kosu, 15+ cm dužine. Naši partnerski saloni poklanjaju Vam frizuru. Donacije prosleđujemo vlasuljarima koji od njih prave perike, koje potom ustupamo deci, potpuno besplatno.

Želimo da deci koja pate od gubitka kose, bio on privremen ili trajan, vratimo samopouzdanje i osećaj identiteta.

Kosu možete donirati uz pomoć jednog od naših partnerskih salona, ili samostalno.

Saloni koji učestvuju u akciji šišanje obavljaju potpuno besplatno. Oni će vašu donaciju preuzeti na adekvatan način, a Vama pokloniti frizuru po želji.

Takođe, ako popunite donatorski formular, dobićete i obaveštenje o prijemu donacije, i zahvalnicu. Imajte na umu da mi želimo da Vam je pošaljemo, u ime dece kojoj ste na ovaj način pomogli.

Jako je važno da donacija koju date može da se upotrebi, stoga prvo dobro izučite naše Uputstvo za doniranje kose (https://bit.ly/KilometarKoseUputstvo). Ako kosu donirate samostalno, doniranu kosu pažljivo upakujte i pošaljite na neku od sledećih adresa prijateljskog udruženja NURDOR, a sa naznakom ’Za Kilometar kose’.

Beograd:
NURDOR
Čolak Antina 16
11000 Beograd
Radno vreme: 08-16h

Novi Sad:
NURDOR
Preradovićeva 138
21131 Petrovaradin
Radno vreme: 08-16h

Niš:
NURDOR
Vizantijski bulevar 12
18000 Niš
Radno vreme: 8-16h

Takođe, poželjno je da popunite i donatorski formular, odnosno da nam uz vašu donaciju napišete i svoje podatke (ime, prezime, broj telefona i ukoliko želite zahvalnicu – e-mail ili poštansku adresu)

Marija se ošišala kod svoje frizerke u Užicu, i poslala kosu poštom u NURDOR. Sa 80-ak centimetara kose, ovo je jedna od, ako ne i najduža donacija koju smo primili.

#‎KilometarKose‬ perike se izrađuju po meri i na osnovu frizure koje su devojčice imale pre nego što je bolest nastupila. Pošto je većina devojčica imala dugačku kosu, svaki centimetar nam je bitan.

Podsećamo Vas, minimalna dužina za doniranje je 15cm zdrave kose, a gornja granica ne postoji. Zapravo, najduže donacije biće posebno nagrađene!

 

Akcija