Kancelarija za saradnju sa Ruskom Federacijom u Čajetini

18 Septembar 2014  /  Izvor: Opština Čajetina

1

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, nedavno je boravio  u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji, tamošnjoj  Privrednoj komori i Ministarstvu poljoprivrede. Teme razgovora, tokom boravka, odnosile se su se na mogućnosti realizacije saradnje u turističkom smislu kao i izvoza poljoprivrednih proizvoda našeg kraja na rusko tržište. Imajući u vidu sankacije koje se uvode Rusiji, Stamatović ističe da je pružena velika šansa za Srbiju da iskoristi ovu priliku, a velika je i istorijska obaveza prema Ruskoj Federaciji, budući da je kroz istoriju, u teškim vremenima, Rusija  uvek pomagala srpskom narodu.

Iako smo malo tržište, svaka pomoć je značajna, pa će tako opština Čajetina, u narednom periodu, upriličiti već dogovorene zvanične posete, od strane Privredne komore RF, ministra poljoprivrede, i tamošnjih turoperatora. Želja nam je da predstavimo naše potencijale, kao i da razrešimo neke probleme koji su do sada sprečavali naše privrednike i izvoznike da lakše plasiraju proizvode na rusko tržište, naglasio je Stamatović. Kao mala lokalna samouprava, imamo veliku odgovornost,kaže Stamatović, da pokažemo kako dobrim i poštenim odnosom, a pre svega sa kvalitetnim proizvodima i povoljnim ambijentom za turiste,može da se pokrene zemlja iz krize, zaposli stanovništo i pozitivno posluje.

Da je opština Čajetina ozbiljna u svojim namerama, potvrđuje i izjava predsednika Opštine, Milana Stamatovića, da će Čajetina organizovano raditi sa Rusijom, te da će se uskoro na Zlatiboru otvoriti kancelarija za saradnju sa Ruskom Federacijom.

Obaveštenja