Kamp u Ulcinju za decu sa smetnjama u razvoju i volontere

2 Oktobar 2017  /  Izvor: Vesna Belčević, program asistent

U Ulcinju je poslednjih dana septembra organizovan trodnevni kamp za decu sa smetnjama u razvoju i volontere iz Srbije i Crne gore, učesnike projekta Podrška inkluzivnom obrazovanju i obuci za svakodnevni život dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Na kampu su učestvovala deca i mladi iz Čajetine, Užica, Berana i Pljevalja, gradova u kojima se ovaj projekat ralizuje pod sloganom „Obrazovanje bez granica“. Iz Srbije je na kamp odputovalo 35 učesnika, korisnici  Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razovju u Čajetini sa pratiocima, učenici Specijalne škole „Miodrag V. Matić“ sa pratiocima i volonteri iz Užica i Čajetine  koji  su početkom godine prošli obuku o volonterizmu i radu sa decom sa smetnjama u razvoju.

Učesnici su u Crnu Goru putovali sa predstavnicima institucija koje realizuju projekat u Srbiji - osnovnom školom „Dimitrije Tucović“ i udruženjem građana Zlatiborski krug iz Čajetine i Specijalnom školom „Miodrag V. Matić“ iz Užica.

Prema rečima direktorke osnovne škole iz Čajetine, Milke Vasiljević, kamp je protekao u odličnoj atmosferi, a svi su učesnici uživali u programu koji su kolege iz Crne Gore pripremili. S obzirom na lepo vreme, učesnici su provodili dosta vremena na plaži, kupajući se i učestvujući u sportskim radionicama.

Kamp je organizovan sa ciljem da se promovišu inkluzija i volonterizam i da se olakša socijalizacija dece i mladih  sa smetnjama u razvoju kroz edukativno i kreativno druženje sa vršnjacima.

Projekat Podrška inkluzivnom obrazovanju i obuci za svakodnevni život dece i mladih sa smetnjama u razvoju je deo programa prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore a finansira ga Evropska Unija.

Privreda & usluge Promocija