JKP "Vodovod Zlatibor" izvodi planirane radove

20 Maj 2014  /  Izvor: Opština Čajetina

1

JKP „Vodovod Zlatibor“ obavlja radove na  planiranim aktivnostima. Radovi će se izvoditi sve dok se ne utroši raspoloživi materijal. Zbog posledica poplava u Srbiji, trenutno nije moguće sprovesti javne nabavke, jer mnoge firme koje se bave proizvodnjom  vodovodnih materijala, zbog novonastale situacije, nisu u mogućnosti da distribuiraju svoje prozvode.

Izvode se radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Čajetini u blizini „Metaloplastike“. Vrši se izmeštanje stare vodovodne cevi i postavljanje nove, promera 110 mm. Postavljanje šire cevi bilo je neophodno zbog slabog pritiska vode naročito na višim spratovima kuća.

Na Zlatiboru se završava postrojenje za prepumpavanje otpadnih voda, dok se na postrojenju u Ribnici izvode završni radovi na puštanju u rad pumpe za snabadevanje vodom naselja Ribnica.

Nastavak planiranih radova u velikoj meri zavisiće od javnih nabavki čije sprovođenje onemugućava vanredna situacija zbog poplava. Zbog toga  će i radovi na postavljanju vodovodne mreže u Krivoj Reci biti odloženi za desetak dana, kažu iz ovog preduzeća.

Javni sektor Obaveštenja Opština Čajetina, Čajetina