Jelena Anžujska Zlatibor - zlatiborska dolina jorgovana

21 April 2016  /  Izvor: Драгана Росић, www.zlatiborpress.rs

U sredu, 20. aprila, duž staze koja vodi ka elitnom naselju „Jelena Anžujska“ na Zlatiboru posađeno je oko 100 sadnica jorgovana. Na ovim poslovima bili su angažovani radnici KJP „Zlatibor“, a podršku su im pružili mališani iz vrtića „Narcis“ sa Zlatibora. Cilj sprovedene akcije je oplemenjivanje ovog prostora ali i podizanje svesti mališana o važnosti očuvanja prirode u svom okruženju.

Hladno vreme nije omelo grupu mališana da prošetaju od vrtića do naselja „Jelena Anžujska“ i učestvuju u sadnji staze jorgovana, po ugledu na kralja Uroša koji je jorgovane zasadio svojoj Jeleni Anžujskoj.

„Mi nemamo kralja Uroša ali imamo jednu lepu repliku Jelene Anžujske, odnosno naše novo turističko naselje. Ova staza koja se prostire od kružnog toka ka ovom apartmanskom naselju, koja je duga 300 metara, biće ukrašena na još jedan, dodatni način, odnosno jorgovanima, tako da pravimo našu malu dolinu jorgovana“, kaže Vera Blagojević iz KJP „Zlatibor“.

Radnici KJP „Zlatibor“ mališanima su ovom prilikom pokazali kako se sade i neguju biljke. Kako bi teorijski deo upotpunili praksom neki od njih su se latili alata i svojim vrednim ručicama zasadili nekoliko jorgovana.

U okviru svojih redovnih aktivnosti, radnici KJP „Zlatibor“ narednih dana radiće na uređenju svih javnih površina u Čajetini i Zlatiboru. Zbog oštre planinske klime sa sadnjom sezonskog cveća sačekaće se do maja, što savetuju i građanima.

Priroda Akcija Opština Čajetina, Zlatibor