Jazz festival Zlatibor 2021.

5 Avgust 2021  /  Izvor: TO Zlatibor
Datum: -

1

Jazz festival biće održan na Zlatiboru na Kraljevom trgu 5. avgusta nastupom muzičkog sastava EYOT iz Niša, zatim 7.8. nastupom benda Slide Ride, 10.8.  predstaviće se Z Quartet i 11.8. biće održan koncert grupe „Divanhana“.
Muzički programi počinju u 21 čas.

05.08. u 21 čas - Muzički sastav EYOT je osnovan 2008. godine u Nišu, u sastavu: Dejan Ilijić – klavir, Miloš Vojvodić – bubanj, Marko Stojiljković – bas i Slađan Milenović – gitara
Muzika sastava EYOT predstavlja eklektični zvuk između roka i džeza, panka i ambijentalne muzike, impresionizma i romantizma, čvrsto se oslanjajući na tradicionalnu muziku Balkana i istočne Evrope, ostvarujući pravu mešavinu starog i novog, Istoka i Zapada.

07.08. u 21 čas - Benda Slide Ride nastao u novembru 2015. godine i do današnjeg dana ostao u nepromenjenom sastavu: Aleksandar Branković - vokal i gitara, Mihajlo Ivanović - bas gitara, Ilić Zlatko – bubnjevi.
U poslednje tri godine bend je fokusiran na autorski rad, ali takođe autentično izvodi i numere poznatih bluz izvođača kao što su Eric Clapton, Robben Ford, Gary Clark Jr, B.B. King, Buddy Guy, Muddy Waters, Albert Collins, Bernard Allison, Albert King, John Lee Hooker i drugi.

10.08. u 21 čas - Z Quartet ima jedinstvenu muzičku viziju koja apsorbuje i odražava sve vidove muzike uz zadržavanje zavidnog individualizma i visokog kvaliteta, koja može da se proteže od tihe intimnosti do muzike užarenog intenziteta. Muzika benda kombinuje različite muzičke pozadine, koje uključuju džez, modernu, klasičnu, svetsku muziku i slobodnu improvizaciju.
Bend nastupa u sastavu: Ratko Zjaca – gitara, Vid Jamnik – vibrafon, Martin Gjakonovski -akustični bas  i Joze Zadravec – bubnjevi.

11.08. 21 čas - Divanhana je bosanskohercegovački sevdah bend koji izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj džez, pop i klasične muzike 20. veka. Namera benda je negovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim osvrtom na sevdalinke. Bend je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata Muzičke Akademije u Sarajevu. Debitantski album “Dert” snimili su u februaru 2011. godine u Nemačkoj, u saradnji sa izvođačem tradicionalne muzike Vanjom Muhovićem. Album je producirao Walter Quintus, jedan od najpriznatijih evropskih world music producenata. Nedugo nakon toga Divanhana razvija svoju koncertnu aktivnost učestvujući na brojnim festivalima. U 2013. godini Divanhana beleži izuzetno uspešne koncerte u Švedskoj, Nemačkoj, Češkoj i Turskoj. Današnji sastav benda čine: Šejla Grgić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas-gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).

Kultura & tradicija Festival Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor