Izlet u Vrnjačku Banju za decu korisnike dnevnog boravka "Zračak"

5 Septembar 2014

U petak, 29. avgusta, korisnici Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju  "Zračak“ iz Čajetine, obišli su Vrnjačku Banju, u okviru jednodnevnog izleta koji je organizovalo udruženje Zlatiborski krug.

Prema rečima mr Zorice Milosavljević, predsednice Udruženja koje je pružalac socijalne usluge Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, izlet je realizovan u saradnji sa Udruženjem roditelja dece sa invaliditetom, čiji se predsednik, Dragoljub Škodrić, pridružio korisnicima „Zračka“ na  izletu.

U realizaciju izleta su se uključili i Osnovna škola „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine, koja je ustupila kombi vozilo, i predškolska ustanova "Radost“, koja je obezbedila pakete sa sendvičima, sokovima i kolačima za učesnike izleta.

Deca su obišla izvore tople vode, Most ljubavi, spomenik kralju Aleksandru I, Banjski park i šetalište. U restoranu hotela Merkur, učesnici izleta su se osvežili uz sok.

Plan izleta je uključio i obilazak manastira Žiča, nakon čega je nastavljen povratak za Čajetinu.

Izlet je protekao u lepom raspoloženju, svi su učesnici bili zadovoljni i puni utisaka koje će u narednim danima deliti sa svojim ukućanima, a Zlatiborski krug će nastaviti da, u saradnji sa lokalnim organizacijama i institucijama, organizuje aktivnosti za unaprađenje kvaliteta rada Dnevnog boravka „Zračak“.

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31, Čajetina
E-mail: zkrug@open.telekom.rs
Phone: +381 63 85 79 935

Turizam Promocija Putovanje, izlet Opština Čajetina, Čajetina