Izgradnja gondole počinje u avgustu

3 Jun 2014  /  Izvor: Radio Luna

1

Nakon pet godina planiranja i pripreme izgradnje panoramske gondole na Zlatiboru, u avgustu počinje realizacija ovog kapitalnog projekta, vrednog oko 12, 5 miliona evra, koji će opštini Čajetina doneti brojne beneficije.

Početkom avgusta počinje izgradnja gondole na Zlatiboru i realizacija kapitalnog projekta koji će opštini Čajetina doneti sigurne prihode, povećanjem broja investitora i vrednosti imovine na Zlatiboru.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović kaže za radio Lunu da će se suficit od 152 miliona dinara, koji je opština Čajetina ostvarila u 2013. godini, iskoristiti za izgradnju gondole.

"U toku je javna nabavka, koja se završava polovinom juna. Kada se završi tenderska procedura kreće sa sa uplatom avansa za nabavku opreme, kada će početi izgradnja gondole i dopremanje opreme. Za opremu je potrebno oko devet miliona i 750 hiljada evra, dok je ceo projekat vredan oko 12, 5 miliona evra. Ukupan i tačan iznos projekta, sa izvođenjem radova, znaće se nakon što se raspiše konkurs za izvođenje radova koji nam predstoji nakon dobijanja građevinske dozvole i usvajanja plana detaljne regulacije za trasu gondole i uplate avansa. Predstoji nam puno angažovanje od svih zaposlenih u opštinskoj upravi", kaže za Lunu Stamatović.

Stamatović kaže da 2014. godina otvara opštini Čajetina nove mogućnosti i perspektive, realizacijom projekta gondola koji je najavljivan pet godina.

"Očekuje nas izrada postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, početak radova na izradi vodosistema Sušica za teritoriju opštine Čajetina. Već su počeli da se pojavljuju novi investitori sa zahtevima za izgradnju čitavih modernih naselja u planinskom stilu, pa će ova godina biti radna i pozitivna, profitabilna za stanovništvo opštine Čajetina", kaže Stamatović.

Autor: Jelena Šopalović

Privreda & usluge Privredne aktivnosti Opština Čajetina, Zlatibor