"Izađi mi na teglu" Zlatibor - potraga za najboljim ajvarom

15 Septembar 2015  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum:

1

20. septembra karavan-manifestacija “Izađi mi na teglu” posetiće Zlatibor i tada ćemo saznati da li naši meštani sa pravom tvrde da se najbolji ajvar pravi kod nas. Pored takmičarskog dela organizatori su pripremili bogat celodnevni program za posetioce, vredne nagrade za pobednike, kao i dečji edukativni program.

Organizacija “Bašta Mašta” pokrenula je prošle godine na teritoriji cele zemlje jedinstveni karavan “Izađi mi na teglu” koji je već u prvoj godini obišao 15 gradova, imao preko 1000 učesnika i 3000 proizvedenih tegli ajvara. U drugoj sezoni karavan manifestacije posetiće više od 15 gradova širom Srbije u potrazi za najboljim ajvar majstorom u 2015. godini.

Karavan je krenuo 30. avgusta iz Kanjiže, a završava se finalnim događajem 10. oktobra u Novom Sadu ispred “Roda mega marketa”. Celokupna proizvedena količina u svakom gradu ostavlja se takmičarskim ekipama na raspolaganje.

Takmičarima je sve obezbeđeno, ali je učešće dozvoljeno samo prema sledećoj recepturi: kašičica znanja, prstohvat brižljivo čuvane tajne predaka, mrvica hrabrosti i nezamenljivi sastojak “zdrav” takmičarski duh!

Sve što učesnici treba da urade je da ponesu svoje tajne recepte, dobro raspoloženje i da nam “izađu na teglu”, poručuju organizatori.

Posle Kanjiže karavan je posetio Alibunar, Paraćin i Niš, a slede nam Kosjerić - 18. septembra, Kovačica - 19. septembra, Zlatibor - 20. septembra, Zaječar - 21. septembra, Srbobran - 24. septembra, Novi Bečej - 25. septembra, Senta - 26. septembra, Žabalj - 27. septembra, Leskovac - 03. oktobra, Vranje - 04. oktobra i Novi Sad - 10. oktobra.

Kultura & tradicija Takmičenje Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor