"Izađi mi na teglu" takmičenje u pravljenju ajvara Zlatibor 2016.

1 Oktobar 2016  /  Izvor: TO Zlatibor
Datum:

1

Veliki karavan u potrazi za najboljim ajvarom širom Srbije "Izađi mi na teglu". Okupi svoju ekipu - prijavi se i pobedi!

Kraljev trg, Zlatibor, 21. oktobar 2016. početak u 11 časova

Informacije za sve zainteresovane kao i prijava ekipa je u Turističkoj organizaciji Zlatibor.
Kontakt osoba, Olivera Nikitović  031/841-646

Propozicije za takmičare:
1.Takmičarska ekipa mora imati najmanje 2 člana. Ekipu mogu da čine: članovi uže i šire porodice komšije, udruženja žena ili bilo koja druga udruženja, učenici i nastavnici, studenti, kolege sa posla, prijatelji, itd.
2.Takmičari su u obavezi da daju naziv svojoj ekipi, što kreativnije moguće i imenuju kapitena koji će je predstavljati. Kapiten koordinira ekipu tokom takmičenja i komunicira sa lokalnim partnerom ili produkcijskim timom.
3.Takmičenje zvanično počinje u 11 časova i završava se u 19 časova, kada zvanično prestaje priprema ajvara.
4.Takmičari moraju da obezbede sav potreban pribor za pripremu ajvara, a obavezno moraju imati: šerpu, varjaču, kutlaču, noževe, mašinu za mlevenje paprika, itd.
5. Organizator manifestacije će obezbediti: štandove za sve takmičarske ekipe, papriku, šećer, so, ulje, kube (prenosiva peć za pečenje paprika i kuvanje ajvara), tegle sa poklopcem, drva za loženje, stolove za pripremu i odlaganje tegli, plastične posude za ljušćenje paprike.

Na manifestaciji se biraju tri najbolja ajvara. Pored nagrada za tri najbolja ajvara koja su izabrana od strane žirija, pobednička ekipa plasira se direktno u finale.

Sav ajvar koji se napravi tom prilikom odlazi u humanitarne svrhe.

Kultura & tradicija Takmičenje Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor