Ilindanski sportski susreti i Zlatiborska štraparijada u Gostilju

30 Jul 2014  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum: -

1

U Gostilju se u subotu, 2. avgusta, sada već tradicionalno, održavaju „Ilindanski sportski susreti mesnih zajednica opštine Čajetina“. Ove godine su planirana takmičenja u disciplinama: mali fudbal, basket 3 x 3, skok u dalj iz mesta, prevlačenje klička i prevlačenje konopca.

Pored sportskih takmičenja posetioci će moći da uživaju u domaćoj kuhinji pod šatrom, i da probaju kuvani kupus i jagnjeće i praseće pečenje.

Manifestacija će biti svečano otvorena u 10 časova, a pola sata kasnije počinju nadmetanja u malom fudbalu i basketu 3 x 3. U 14 časova je planirano takmičenje u skoku u dalj, a sat kasnije će se održati takmičenje u prevlačenju klička, dok je za 16:00 zakazano bacanje kamena s ramena. Zatim sledi takmičenje u prevlačenju konopca i na kraju će se igrati finale turnira u malom fudbalu.

„Pozivamo sve građane opštine Čajetina kao i mnogobrojne turiste, da posete naše lepo Gostilje i uživaju u našim prirodnim lepotama“, poručuje Miroslav Tucović, predsednik turističkog udruženja Gostilje.

Organizatori za 21:30h najavljuju koncert, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 065/870.00.20.

U Gostilju je takođe otvoreno i novo kupalište, koje se napaja čistom izvorskom vodom i koje će učesnicima i posetiocim manifestacije biti na raspolaganju. Cena dnevne ulaznice je 100 dinara.

Narednog dana, u nedelju, 3. avgusta, takođe u Gostilju, održava se Zlatiborska štraparijada „Konji Radojevi - Gostilje 2014.“. Organizatori ove manifestacije su MZ Gostilje i TU Gostilje, pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, JP „Kulturno sportski centar Čajetina“ i TO Zlatibor. Zlatiborska štraparijada počinje u 10 časova.

Kultura & tradicija Festival Provod i zabava Opština Čajetina, Gostilje