IBC - Zlatibor domaćin 3. Međunarodne konferencije geonasleđa i geoturizma

4 Maj 2022  /  Izvor: TO Zlatibor
Datum: -

1

Zlatibor će ove godine biti domaćin Međunarodne konferencije geonasleđa i geoturizma.
Brojni eminetni stručnjaci iz oblasti geoturizma, geonasleđa i geokonzervacija okupiće se od 7.i 8. maja. Mesto susreta je Konferencijska sala Inovacionog biznis centra Zlatibor gde se, pored sublimacija iskustava, očekuju aktiviranje ideja, i predlozi i rešenja  u teorijskom i praktičnom pogledu koji se tiču sve aktuelnije teme promocije geonasleđa.

Pored benefita koje samo održavanje ove, treće po redu Konferencije, imaju na pristup lokalnim i nacionalnim turističkim konceptima, izlaganja u vidu stručnih radova objavljuju se u specijalizovanim časopisima koji se bave naučno istraživačkim radovima.

Nakon prve održane Konferencije u Novom Sadu 2010. godine, pokazalo se da postoji potreba za intenziviranjem rada u ovom pravcu te je naredni skup bio u Poljskoj 2017. da bi se ove godina Zlatibor preuzeo na sebe obavezu i odgovornost za organizaciju. Sve atraktivnija tema okupiće brojne goste iz zemlje i inostranstva a očekuje se da rezulatati daju podstrek za dalja naučna istraživanja i praktičnu primenu daleko šire od mikrosredina.

Pored domaćina, Inovacionog biznis centra Zlatibor, organizatori 3. Međunarodne konferencije geonasleđa i geoturizma su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, i Srpska akademija nauka i umetnosti. 

Kultura & tradicija Simpozijum Turizam (1644, Tradicija Opština Čajetina, Zlatibor