IBC Zlatibor - Budućnost inovacija i startapa na Zlatiboru

12 Januar 2024

1

Dok se novogodišnja euforija širi, Inovacioni biznis centar Zlatibor u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Čačak pokreće talas novih aktivnosti usmerenih ka inovacijama i rastu startap zajednice. Ovaj projekat, koji će se odvijati tokom naredne dve godine, donosi svežinu i dinamiku u svet preduzetništva i inovacija.
 
U sklopu ovog projekta, planirane su brojne aktivnosti koje će podsticati i negovati preduzetnički duh među mladima. Jedna od prvih inicijativa je organizacija putovanja širom zemlje, gde će učesnici imati priliku da posete inovacione biznis centre i naučno-tehnološke parkove. Cilj ovih putovanja je upoznavanje sa radom i doprinosom ovih centara, kao i sa inovativnim startapima koji unutar njih deluju.
 
Konferencije o inovacijama u turizmu i poljoprivredi takođe će biti deo ovog projekta, pružajući platformu za razmenu znanja i iskustava između stručnjaka i mladih talenata. Ove konferencije ciljaju na podizanje svesti o važnosti inovacija u ovim ključnim sektorima.
 
Dodatno, IT škola za mlade, hakatoni, i startap vikendi biće organizovani kako bi se mladi edukovali, inspirisali i motivisali da razvijaju sopstvene inovativne ideje. Ove aktivnosti nude jedinstvenu priliku za mlade da validiraju svoje ideje i započnu put razvoja svog startapa pod mentorstvom iskusnih stručnjaka.
 
Projekat je otvoren za sve mlade koji su željni učenja i inovacija. Pozivamo ih da se aktiviraju i postanu deo ove uzbudljive inicijative koja ima potencijal da transformiše kako lokalnu, tako i globalnu ekonomsku scenu.
 
Za više informacija i detalja o predstojećim aktivnostima, Inovacioni biznis centar Zlatibor poziva sve zainteresovane da prate obaveštenja putem sajta i društvenih mreža i uključe se u ovaj inovacioni poduhvat.

IBC Zlatibor

Privreda & usluge Obaveštenja Inovacije Opština Čajetina, Zlatibor