Humanitarni koncert "U čast predaka, za budućnost potomaka" 29. oktobra u KC Zlatibor

23 Oktobar 2023  /  Izvor: Zlatiborpress

1

Zlatibor će u nedelju, 29. oktobra, biti domaćin umetnicima sa Krfa-članovima Simfonijskog orkestra “Muzičke škole Seres” i mešovitog hora Umetničkog društva Agios Mateos “Mihalis Kapodistrijas”.

U Kulturnom centru Zlatibor 29. oktobra, od 20 časova, održaće se koncert “U čast predaka, za budućnost potomaka”, koji je zadužbinarski, jer je prihod od prodaje karata namenjen za izgradnju dečijeg i omladinskog obrazovnog kampa na Krfu. Koncert izvodi preko 100 umetnika sa Krfa.

"Za narod Zlatibora i Čajetine znamo da je tema Krfa draga i da postoji i pobratimstvo opštine Čajetina sa južnom opštinom Lefkimi na ostrvu Krfu. Nedaleko od Lefkimia pravimo obrazovni kamp za decu. Već 10 godina vodimo najbolje đake iz regiona koji 15 dana provode u kampu. Do sada smo koristili neke privatne i crkvene kampove a sada želimo na prostoru maslinjaka, gde se nalazila šumadijska divizija u Prvom svetskom ratu, da napravimo naš kamp koji bi mogli da koristimo čitave sezone, od maja do novembra",  rekao je Dimitrije Stikić, predsednik Udruženja "Sveti Srbi i ja".

Koncert organizuje Pravoslavno sportsko udruženje “Sveti Srb i ja” i Krfsko društvo grčko-srpskog prijateljstva.

"Zahvaljujem se opštini Čajetina što nam je dala domaćinstvo i nastojaćemo zajedno i u budućem periodu raditi na ovoj temi Prvog svetskog rata upravo na ovakav način kako smo i započeli. Već smo imali divnu saradnju sa opštinom. Odavde je, u februaru mesecu, jedan autobus ljudi išao da pomogne čišćenju placa i njegovoj pripremi za građevinske radove. Samo dan pre Zlatibora naši Krfljani će posetiti Nikšić a dva dana kasnije Herceg Novi".  

Kupovinom ulaznice od 2.000 dinara učestvujete u pomoći za izgradnju kampa. Prodaja će se vršiti radnim danima u Domu kulture u Čajetini u vremenu od 7 - 15 časova a u galeriji Kulturnog centra Zlatibor od 10 - 17 časova.


 

Kultura & tradicija Koncert Opština Čajetina, Zlatibor