Humanitarna akcija "Zajedno se postiže i bolje i više" za pomoć Zorici Pavlović

23 April 2014

1

Udruženje građana Zlatiborski krug iz Čajetine poziva sve ljude dobre volje da se uključe u humanitarnu akciju "Zajedno se postiže i bolje i više",  za pomoć Zorici Pavlović.

Zorica je rođena u Užicu, a početkom 90-ih godina se odeslila u Grčku, gde je radila i živela sa ćerkom. U vreme eknomske krize u Grčkoj, kada je gospođa Pavlović ostala bez posla, u situaciji u kojoj nije mogla da plaća struju, njen pokušaj da zagreje stan u toku noći je doveo do trovanja ugljen-monoksidom. U toj nesreći, njena trinaestogodišnja ćerka Sara je izgubila život.

U saradnji bratstva manastira Hilandar i lokalne uprave opštine Čajetina, Zorici je obezbeđen povratak u Srbiju i stan u naselju Ćeten u Čajetini.

Javna preduzeća „Vodovod“ i „Kulturno sportski centar“, hotel „Palisad“ i firma „Neo-univrzal“, učestvovali su u uređenju prostora i tehnički su pomogli da se ova akcija sprovede.

Stanovnici Čajetine se uvek rado uključuju u akcije pomoći sugrađanima, koje Zlatiborski krug organizuje u duhu jačanja solidarnosti i ideje da zajedno možemo da postignemo mnogo više.

Svi koji žele da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji i da pomognu da se za Zoricu nabave stvari potrebne za opremanje stana (frižider, šporet, televizor, usisivač, orman...) mogu da se jave na telefon  069/831-78-62. Osoba za kontakt je Ljubinka Ilić.

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31, Čajetina
Phone: +381 63 85 79 935
E-mail: zkrug@open.telekom.rs

Akcija Opština Čajetina, Čajetina