Humanitarna akcija "Decembar - mesec dobre volje i dobrih dela"

15 Decembar 2016  /  Izvor: Vesna Belčević, UG Zlatiborski krug

1

Udruženje građana Zlatiborski krug iz Čajetine pokrenulo je humanitarnu akciju pod nazivom „Decembar - mesec dobre volje i dobrih dela“,  kako bi se nabavila zimska odeća za korisnike Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“.

Dnevni boravak „Zračak“ obuhvata 16 korisnika, iz devet seoskih mesnih zajednica, koji su pretežno iz socijalno ugroženih porodica. Opština Čajetina finansira ovu uslugu kroz plate za zaposlene, osnovna škola „Dimitrije Tucović“, u kojoj je smešten Dnevni boravak, obezbeđuje ishranu za korisnike, a Zlatiborski krug, koji je pružalac ove usluge socijalne zaštite, kroz različite programe i akcije obezbeđuje nastavni materijal, sredstva za higijenu i sve ono što je potrebno za funkcionisanje Dnevnog boravka.

Udruženje redovno organizuje humanitare akcije za pomoć korisnicima „Zračka“ i podstiče stanovnike Čajetine da se uključe i tako doprinesu jačanju osećaja zajedništva i ideje da je čitava zajednica odgovorna za položaj pripadnika ranjivih društvenih grupa, pre svega dece.

Za kraj ove godine, Zlatiborski krug je pokrenuo akciju Decembar - mesec dobre volje i dobrih dela, kojoj je cilj da se obezbedi topla zimska garderoba za korisnike Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju.

Za korisnike Zračka su potrebne:
Zimske kape: muške za odrasle, manje muške (od 6-11 godina), ženske (10 godina)
Šalovi, rukavice : za odrasle, za dečake (od 6-11 godina), za devojčice (10 godina)
Jakne: za dečake (od 6-11 godina), za devojčice (10 godina)
Zimska obuća: za dečake veličina 30, 32, 38,  za devojčice veličina 35
Hulahopke: 6-11 godina
Donji dugi veš 2HL
Čarape kratke, potkošulje...

Akcija se realizuje pod sloganom:

„Da svako dete šal i kapu ima, čizme i jaknu da im toplo bude,
ne može da bude jaka zima, uz topla srca i dobre ljude!“

Zlatiborski krug poziva sugrađane da se uključe u ovu akciju jer pomažući drugima sami postajemo bolji ljudi, a naša zajednica bolje mesto za sve koji tu žive.

Javni sektor Akcija Opština Čajetina, Čajetina