Humanitarna akcija "Decembar, mesec dobre volje i dobrih dela"

30 Novembar 2015

1

Udruženje građana Zlatiborski krug iz Čajetine poziva sve ljude dobre volje da se uključe u humanitarnu akciju Decembar - mesec dobre volje i dobrih dela za pomoć korisnicima Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ i njihovim porodicama i korisnicima usluge Pomoć u kući za stare u čajetinskim selima.

Sa početkom zime povećana je potreba za posteljinom i ćebadima u domovima korisnika socijalnih usluga koje pruža Zlatiborski krug. S obzirom na to da su korisnici Službe Pomoć u kući uglavnom bolesni i lošijeg materijalnog stanja, kao i većina porodica korisnika Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju, Zlatiborski krug je pokrenuo akciju prikupljanja ćebadi, pokrivača i posteljine, kako bi se pomoglo najugroženijima.

Stanovnici Čajetine su se i ranije odazivali humanitarnim pozivima i uključivali se u akcije kojima je pružana potrebna pomoć ugroženim sugrađanima. Ovog puta, povezani su značajni datumi u decembru i čitav mesec je posvećen dobrim delima.

Trećeg decembra se obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a petog decembra Svetski dan volontera, pa je Zlatiborski krug, pokretanjem ove akcije pozvao sve sugrađane da posednjeg meseca u ovoj godini misle na one koji su u nevolji, kojima je potrebna pomoć i da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu svojim komšijama. Kao i uvek, veličina priloga nije važna, već dobra volja i ideja da zajedno možemo pomoći onima kojima je trenutno pomoć potrebna.

Akcija će trajati čitavog meseca, a svi koji žele da se uključe i svojim prilogom pomognu, mogu da se jave Jagodi Jeremić, koordinatorki Volonterskog socijalnog servisa (tel. 0641744498).  

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31, Čajetina
Phone: +381 63 85 79 935
E-mail: zkrug@mts.rs

Kultura & tradicija Akcija Opština Čajetina, Čajetina