Hotel Zlatibor Mona - 10 godina rada u hotelijerstvu i novi wellness centar Inspirium

16 Maj 2015  /  Izvor: MONA

Preduzeća Mona i Mona hotel management (MHM) su u četvrtak proslavili 10 godina poslovanja u hotelijerstvu i svečano otvorili novi wellness centar Inspirium, jedinstven u regionu.

Da sve ide po protokolu tu je bio Vanja Bulić koji je vodio program, a za atmosferu je bio zadužen bend Vivo, na čelu sa prelepom Mirnom Radulović, pobednicom Prvog glasa Srbije.

„Tokom desetogodišnjeg poslovanja, uložili smo oko 19 miliona evra, kako u kupovinu objekata, tako i u njihovo renoviranje. Danas se u našem vlasništvu nalaze 4 objekta: Hotel Zlatibor Mona na Zlatiboru, hotel Argo u Beogradu, hotel Javor na Javoru i Vila Bella u Budvi. Nimalo nije bilo lako pozicionirati sve te objekte na tržištu, ali se isplatilo, što potvrđuje prosečna popunjenost od 70%.“ rekao je Đorđe Momirović, generalni direktor i vlasnik MONA d.o.o.

Poslednja investicija od 600.000 evra uložena je u renoviranje i stvaranje novog wellness centra Inspirium u okviru hotela Zlatibor MONA. Wellness  centar je dobio novo ruho - proširen je bazen, izgrađeni su novi bazeni sa toplom vodom, napravljen je novi sauna svet sa 2 saune, parnim kupatilom i razulom. Ceo kompleks je dobio veći plažni deo, kao i moderne svlačionice. Novo izdanje centra nosi i novo ime - Inspirium - kao udah svežeg Zlatiborskog vazduha koji okrepljuje dušu i telo.

„Poslovni potezi kao što su ulaganje, renoviranje i kupovina objekata su uvek detaljno bili razrađivani i uvek se ulagala maksimalna energija u njihovo sprovođenje. Da su ti potezi bili dobra odluka ukazuju brojne nagrade koje smo za ovih 10 godina dobili, kao što su: Turistički cvet za najbolji hotel u Srbiji, Najbolje hotelsko domaćinstvo nagrada privredne komore Srbije i redakcije čaopisa Turistički svet, Najbolji hotelski menadžment na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, kao i brojne druge nagrade poput Turističke prizme, Najbolji hotel na Zlatiboru, Najbolji restoran na Zlatiboru, Najbolji menadžer u Srbiji, Superbrend Srbije itd.” rekao je Tomislav Momirović, generalni direktor MHM d.o.o. ćerke firme firme Mona koji od 2011. godine preuzima vođstvo u hotelskom poslovanju ovih povezanih lica.

Danas preduzeće Mona hotel management (MHM) sa povezanim licima u hotelijerstvu upošljava oko 140 radnika, posluje u 4 objekta sa prosečnim popunjenostima iznad 70% na godišnjem nivou, a u planu su nove investicije u Sirogojnu, Beogradu i na Javoru.

“Vizija Mona hotel managementa d.o.o. (MHM) jeste da stvara novi hotelijerski imidž Srbije, zemlje koja ima i može da pruži mnogo, kako domaćim, tako i inostranim turistima. Srbija mora biti zemlja dobrih hotelijera i visokih standarda, zemlja odlične turističke ponude!” rekao je Ivan Vitorović, izvršni direktor MHM d.o.o.

Istorijat preduzeća MONA d.o.o. i MONA HOTEL MANAGEMENT d.o.o.

2005. -  Kupovina odmarališta na Zlatiboru i početak organizovanog bavljenja hotelijerstvom u okviru preduzeća MONA d.o.o. Iste godine je otpočela rekonstrukcija objekta i otvoren je novi restoran Perun.

2007. - Završeno renoviranje kompletnog hotela Zlatibor MONA, kada je i svečano otvoren sa 4*. Hotel je proširen, izgrađen je kongresni centar kapaciteta 200 mesta, igraonica za decu, pansionski restoran Vila i wellness centar sa bazenom, saunama, teretanom i prostorijama za tretmane lica i tela. Kapacitet hotela je iznosio 90 komfornih soba i apartmana.

2007-2011. - Dobijanje brojnih nagrada: Turistički cvet za najbolji hotel u Srbiji, Najbolje hotelsko domaćinstvo nagrada privredne komore Srbije i redakcije čaopisa Turistički svet, Najbolji hotelski menadžment na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, kao i brojne druge nagrade poput Turističke prizme, Najbolji hotel na Zlatiboru, Najbolji restoran na Zlatiboru, Najbolji menadžer u Srbiji, Superbrend Srbije itd.

2011. - Svečano je otvaren hotel Javor na istoimenoj planini kraj Ivanjice. Hotel je postao vlasništvo poslovnog sistema MONA 2007. i nakon nekoliko godina pozicioniranja hotela na tržištu koje  nije bilo nimalo lako, usledila je investicija koja je posle nekoliko decenija donela nove mogućnosti u ovaj deo Srbije. Hotel danas ima 36 soba, igraonicu, restoran, bar i salu za sastanke, a rado ga posećuju svi koje vole netaknutu prirodu i srdačnu gostoljubivost. I pored malo poznate destinacije, hotel radi punim kapacitetom tokom čitave godine i beleži rekordnu popunjnost od 65% na godišnjem nivou.

2011. - Osniva se novo preduzeće MONA hotel management d.o.o. na čije čelo dolazi Tomislav Momirović, koji se za kratko vreme pokazao kao lider u poslu, ne samo u okviru svog preduzeća, već i u okviru struke, zalažući se za povoljnije uslove privređivanja kroz aktivno angažovanje u poslovnom udruženju HORES.

2012. - Visoka popunjenost hotela Zlatibor MONA, novi trendovi i navike gostiju, doveli su do odluke da se hotel potpuno renovira i proširi tokom 2012. godine. Godinu dana kasnije, hotel je otvoren u novom ruhu, obogaćen za novi kongreseni centar Koledo kapaciteta 500 osoba, deljiv u više celina, puštena je u rad igraonica Monica sa barom, restoran Perun je obogaćen širokom vinskom ponudom, a smeštaj je proširen. Danas hotel broji 120 soba i apartmana i  tokom visoke sezone u njemu boravi do 350 gostiju.

2014. - Otvoren je Hotel Argo, garni hotel sa 3* koji je već nakon samo jedne godine ocenjen kao jedan od najboljih hotela u Beogradu po mišljenju Trip Advisor-a, najpoznatijeg interent sajta za ocenu smeštajnih objekata.

2015. - Svečano otvoren novi wellness centar Inspirium - proširen je bazen, izgrađeni su novi bazeni sa toplom vodom do 36'C, napravljen je novi sauna svet sa 2 saune, parnim kupatilom i razulom. Ceo kompleks je dobio veći plažni deo, kao i moderne slvačionice.

BUDUĆNOST - U planu su investicije u Sirogojnu, Beogradu i na Javoru.
 

Privreda & usluge Promocija Ulepšavanje Opština Čajetina, Zlatibor