Hotel za cveće i drveće

29 Oktobar 2021  /  Izvor: RTV

1

Ove jeseni u Drljanu, selu nadomak Bečeja, sa radom je počeo hotel za cveće i drveće. Reč je o pansionu u kome biljke mogu da prezime u idealnim uslovima, a na ovaj nesvakidašnji preduzetnički poduhvat odlučila se Daliborka Popov, stanovnica Drljana.
Iz ljubavi prema biljkama, Daliborka Popov je rešila da u svom selu Drljanu otvori hotel za cveće i drveće.

Ideja ovog pansiona jeste da, pored prostora za prezimljavanje, pruži kompletnu negu biljaka koje su smeštene u prostorijama sa adekvatnom temperaturom, sa dovoljno svetla, uz zalivanje, prihranjivanje, u slučaju potrebe i presađivanje.

"Ovo je više kao neki pilot projekat, jer želim da vidim da li ljude zanima ovako nešto, da li postoji interesovanje za hotelom ovog tipa. I sama imam veliki broj biljaka, pa tako i odgovarajući prostor za njih. Ako bih mogla nekom da pomognem i pritom spojim lepo i korisno, zašto da ne" kaže Daliborka Popov, vlasnica hotela za cveće i drveće.

Briga o biljkama za Daliborku Popov predstavlja stil života, budući da je ljubav prema njima razvila još u detinjstvu, jer je, kako kaže, odrasla u kući punoj cveća.

 

Ipak, ideja za ovim preduzetničkim poduhvatom se rodila spontano prošle godine, iz potrebe da komšinici izađe u susret i pričuva biljku do proleća.

"Šta je sa ljudima koji nemaju gde da sklone biljke koje su velike, a žive u stanu ili iz milion drugih razloga. Zato sam pomislila da bi možda nekom dobro došlo da ima neki zimovnik, prostor gde mogu da sklone cveće i da na proleće mogu da dođu po njih i da ih iznesu" kaže Daliborka.

Svaka biljka smeštena u ovom pansionu je propisno obeležena, fotografisana prilikom preuzimanja i biće vraćena u dogovoreno vreme u optimalnom stanju, kaže naša sagovornica. Vrata ove zelene oaze biće otvorena tokom čitave godine, a ovaj nesvakidašnji hotel prima sve biljke – od veoma malih, pa do onih ogromnih od po četiri-pet metara visine.

Izvor: RTV (Vukašin Ljubojev)

Privreda & usluge Zanimljivosti Hotel Opština Čajetina, Zlatibor