Hotel Mons Zlatibor - sa ambijentom i za najzahtevnije goste
„Rezultati koji su u „Monsu” postignuti otvaraju mogućnosti za nove investicije, pa nije nemoguće da se u narednom periodu poslovanje u turističkom smislu proširi još nekim objektom”, najavljuje vlasnik hotela Milan Mladenović.
Zlatiborski hotel „Mons” („MONS hotel & apartments“) još jedan je dragulj sadržajne i savremene turističke ponude ove planine. Nalazi se u samom centru Zlatibora, na 300 metara od jezera, u neposrednoj blizini fudbalskih i teniskih terena. Izolovan od buke, gostima garantuje miran odmor.
Hotel „Mons“ je zvanično počeo sa radom početkom novembra 2015. godine. Osnovan je kao ogranak građevinskog preduzeća „Izgradnja R” iz Kragujevca i kao takav predstavlja dokaz dugogodišnjeg uspešnog poslovanja porodične firme. Roditelji i dva brata osnovali su tu porodičnu kragujevačku firmu koja se isključivo bavi izvođenjem građevinskih radova.
Više od 15 godina pre izgradnje hotela „Mons” bili su stalni posetioci Zlatibora budući da su ovde vlasnici jedne vikendice. U duhu svog biznisa, kupili su plac na Zlatiboru, na lokaciji sadašnjeg hotela, sa namerom da grade apartmane za prodaju.
Od izdavanja apartmana do garni hotela
- Kada je završeno projektovanje i počela gradnja, nakon analiza i sagledavanja mogućnosti, postavljajući pitanja sebi za što otuđiti nešto tako dobro i na dobroj lokaciji, došli smo na ideju da promenimo namenu objekta. Odlučili smo da objekat zadržimo za sebe, u krugu porodice, i bavimo se rentiranjem apartmana - govori o tim počecima za „Zlatiborske vesti” Milan Mladenović, vlasnik i direktor hotela „Mons”.
Rađale su se potom nove ideje, uz želje da budu zdrava konkurencija, pa su napravili dodatne sadržaje. Napravljen je spa centar, lobi bar, zona za zabavu najmlađih gostiju, fitnes sala... Namera im je bila da se ne bave restoraterstvom, budući da oni žive i rade u Kragujevcu. Ipak, na predlog Nenada Melovića koji sada obavlja funkciju upravnika hotela „Mons”, uveli su uslugu noćenja sa doručkom, što ih je svrstalo u kategoriju garni hotela.
Kako je vreme odmicalo, interesovanje gostiju postajalo je sve veće, uvedeni su i drugi obroci, sada objekat funkcioniše sa uslugom punog pansiona. Vremenom su osluškivane potrebe, pa je zona namenjena mališanima adaptirana da po potrebi može biti i sala za sastanke i manje seminare. Kapacitet smeštajnih jedinica u potpunosti prati kapacitet restorana i sale za sastanke.
Garni hotel „Mons” već u novembru očekuje kategorizacija, kada će i zvanično biti kategorisan kao hotel. Jedino što u ovom trenutku nedostaje u ponudi je bazen.
Na bukingu već tri godine ocena 9,6
Najbrojniji gosti su porodice sa malom decom, koje opredeljuje velika kvadratura apartmana, što ujedno hotel „Mons” i izdvaja od drugih hotela.
- Rezultati koji su postignuti otvaraju mogućnosti za nove investicije, pa nije nemoguće da se u narednom periodu poslovanje u turističkom smislu proširi još nekim objektom - najavljuje Mladenović.
Značajno je istaći da hotel „Mons” na bukingu već tri godine ima ocenu 9,6 što je i najveća ocena kojom su ocenjeni objekti za smeštaj te vrste na Zlatiboru. Visok nivo usluge, koji je konstantan, upravo su gosti ocenili, a popularan je i trend povratka gostiju, što u hotelijerstvu daje sigurnu potvrdu dobre usluge.
Inače, objekat raspolaže 21 smeštajnom jedinicom ukupnog kapaciteta od 50 ležajeva, s tim što se upotrebom pomoćnih ležaja može proširiti i do 80. Svaka od smeštajnih jedinica je apartmanskog tipa, opremlje ne su po visokim standardima. Pri njihovom uređivanju cilj je bio da se funkcionalnošću i estetikom stvori ambijent koji će zadovoljiti potrebe čak i najzahtevnijih gostiju.
U vreme vansezone akcenat u „Monsu” stavljaju na grupe, tim bildinge i druge vidove poslovnih okupljanja, jer je Zlatibor postao prepoznatljiv kao kongresni centar koji iz godine u godinu privlači sve više ovakvih dešavanja. Zato objekat poseduje i modernu kongresnu salu opremljenu najsavremenijom tehnologijom.
Važnost se u „Monsu” posebno pridaje ponudi i izboru jela, za raznovrsne ukuse i zahteve.
- Gastronomija nam predstavlja jedan od bitnijih segmenata u sklopu naših ugostiteljskih usluga. Koncept kuhinje smo bazirali kao spoj tradicionalnih i lokalnih specijaliteta i veliko nam je zadovoljstvo kada dobijemo pohvale od naših stranih i domaćih gostiju - naglašava upravnik Nenad Melović.