Hotel Baskija - novi planinski hotel na Zlatiboru

8 Maj 2020  /  Izvor: eKapija

1

Zlatibor dobija pravi planinski hotel - "Baskija" će imati 50 soba i velnes centar s pogledom na prirodu.

Zlatibor bi uskoro trebalo da dobije jedan pravi planinski apart-hotel, sa velnes centrom.

Opština Čajetina oglasila je javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju apart hotela, čiji je investitor kompanija Baskija doo iz Čačka, koja se bavi izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada.

Prema projektu, koji je izradio Arhitekt pro doo Vrnjci iz Vrnjačke Banje, hotel "Baskija" će biti izgrađen na površini od 1.769 m2. Petospratni objekat imaće 50 smeštajnih jedinica različitih kapaciteta i isto toliko parking mesta.

Uz smeštaj, planirani su i dodatni sadržaji kao što je velnes centar, restoran, multifunkcionalna sala...

Kako stoji u dokumentaciji, objekat je projektovan kao slobodnostojeći, u piramidalnoj formi, vizure oko objekta su nenarušene, a zelene površine zauzimaće 22,3% parcele.

- Slobodne površine urediće se delom kao parking prostor, a delom kao uređene pešačke i zelene površine sa zimzelenim i listopadnim sadnicama karakterističnim za ovo podneblje i niskim ukrasnim zelenilom – navodi se u projektu i dodaje da prostor treba opremiti i potrebnim mobilijarom.

Takođe su predviđene i elektroenergetske instalacije (visokog i niskog napona i gromobranska instalacija), zatim, telekomunikacione instalacije i spoljašnja i unutrašnja hidrantska instalacija.

B. P.

Privreda & usluge Promocija Opština Čajetina, Zlatibor