HillsUp Festival 2014 - S.A.R.S na Zlatiboru

12 Maj 2014  /  Izvor: www.sarsbend.com, HillsUp Festival
Datum: -

1

Zlatibor i HillsUp će, od 24. do 26. jula na Tić Polju, ugostiti najaktuelnija imena iz sveta domaće rok, pop i elektronske muzike.

Kao prvu najavu, sa ponosom Vam predstavljamo beogradski alternativni pop-rok bend S.A.R.S.

Za njih se slobodno može reći da su hitovima "Budjav lebac", "Debeli lad" "Perspektiva" i mnogim drugim  već osvojili muzičku scenu u Srbiji i celom regionu,  okupivši ogroman broj obožavalaca.

Ove godine, posle izdavanja svog 4. studijskog albuma pod nazivom "Ikone Pop Kulture", nastavljaju nastupe počev od prestižnih festivala, preko samostalnih koncerata, sve do klupskih svirki,  maksimalno dajući sebe na bini bez obzira o kolikom i kom  gradu se radi.

Energičan, glasan i iskren nastup očekujemo i prvog dana HillsUp Festivala, 24.07.2014. godine.

Biografija:

"Grupu Sveže amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković- Lukac. Naredne godine snimaju pjesmu Buđav lebac, koja gotovo trenutno postaje internet megahit s preko 3,6 miliona klikova na Youtube-u, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio stanicama i u klubovima. Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. izdaju 2009. godine (PGP – RTS), a osim Buđavog lepca kao hitovi su se pokazale i pjesme Ratujemo ti i ja, Ana, Rakija, kao i Debeli lad, za koje su snimljeni i spotovi.

Svoj drugi album Perspektiva izdaju na prvi dan 2011. godine i nude ga u saradnji s MTV-em kao besplatan download fanovima koji su ga s oduševljenjem dočekali i skinuli preko 70 000 puta. Veliki hitovi sa ovog albuma su pesme To rade i Mir i ljubav, za koje su i snimljeni spotovi, koji imaju značajnu posećenost na Youtube-u. Album je bio nominovan za MTV Awards – Best Adria Act. Naslovna stvar albuma je bila izostavljena sa free downloada, te se godinu dana mogla čuti samo na koncertima. U januaru 2012. godine konačno izlazi i studijska verzije pesme Perspektiva zajedno sa spotom, koji momentalno ruši sve rekorde posećenosti i nakon manje od pola godine po broju klikova prestiže i legendarni Buđav lebac, a do današnjeg dana prešao je brojku od 5 miliona.

U leto 2012., u saradnji s crnogorskim hip hop duom Who See, objavljen je i prvi spot za tek nadolazeći, treći album, za pesmu Bojana, koja je nekoliko nedelja zauzimala prvo mesto na svim regionalnim top listama, a početkom 2013. objavljen je i drugi spot za novi album za pesmu Mir u svetu koja je 20 dana provela na prvom mestu regionalnog MTV-a, a već je postala hit i na koncertima.

U proleće 2013., neposredno pre izlaska novog albuma, grupi S.A.R.S. je u Beogradu, na svečanosti povodom početka rada regionalnog VH1 kanala, dodeljena godišnja nagrada “MTV Double Platinum Award” za spot Perspektiva, koji je tokom 2012. godine imao preko 800 emitovanja na MTV-u.

23. marta 2013. godine službeno izlazi treći album pod nazivom “Kuća časti”. Album je ponovo postavljen na free download na sajtu grupe www.sarsbend.com/download, kao i na regionalnim sajtovima MTV Adrie. Na albumu se pojavljuju četiri saradnje: Alejandro Buendija (Saša Antić – TBF) u pesmi “Malo mi je falilo”, Shamso69 iz Brkova u pesmi “Ti, ti, ti”, Dial-up Lama iz Bolesne štenadi u pesmi “Mir u svetu” i već spomenuti crnogorski duo Who See u pesmi “Bojana”. Za pesmu “Ti, ti, ti” je za vreme gostovanja na festivalu Varaždin gori snimljen i najnoviji spot, pa tako treći album ima već tri objavljena video spota. Grupa S.A.R.S. je do danas uz tri albuma izdala i 11 spotova, od kojih je šest skupilo preko milion klikova na Youtube-u.

Postavu benda čine:
Žarko Kovačević – Žare: vokalAleksandar Luković – Lukac: gitaraSanja Lalić: prateći vokalNenad Đorđević – Đole: bas gitaraBoris Tasev – Bora: klavijature, harmonikaPetar Milanović – Pera: trombon, saksofonTihomir Hinić – Tile: bubnjevi"

 

Kultura & tradicija Festival Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor