HillsUp 2017 Zlatibor - Mortal Kombat bend

15 Jun 2017  /  Izvor: HillsUp

1

Kome je zabranjeno da komunicira se nepoznatima na putovanjima, ko gura babe u kolicima i da li na Zlatibor dolaze zbog jagnjetine ili prasetine odgovara nam Kriki iz benda Mortal Kombat Bend

Mortal kombat, pank/metal sastav iz Beograda postoji od 2009. godine i svoju karijeru gradi na beskompromisnoj i samopregornoj borbi za povratak vrednostima šaha u moderno srpsko društvo. Bez obzira da li ste ljubitelj sicilijanske ili indijske odbrane, da li bolje igrate konjima ili lovcima, ili ste možda spremni da žrtvujete kvalitet za poziciju momci iz ovog benda će uvek biti tu za vas, spremni da vam pomognu da izabarete pravi potez i protivniku zadate fatalni udarac. Nastupom na HillsUp festivalu Mortal Kombat nastavlja svoju misiju, a gitarista i pevač Miloš Kričković Kriki, je u pauzi između dva partije, našao dovoljno vremena da nam ispriča par stvari o razlozima za dolazak na Zlatibor.

Ime Mortal kombat delite sa čuvenom video igrom, pa možete li nam otkriti kakve supermoći imaju članovi benda?

- Džela je najveći plašljivac (njemu je sve stres), Fića je najjači (sva sreća pa ne primenjuje to van ringa), Ranis najbolje uvredi čoveka pri upoznavanju (zabranjeno mu je da komunicira sa nepoznatima na putovanjima), Gera je najveći pozer (ima više fotografija sa koncerata od Marka Ristića), i ja se najbrže napijem pa upropastim svirku (trudim se što manje).

Ko je glavni negativac  protiv koga ste se udružili?

- Protiv Gere. Stalno nešto sere u kolima i popizdi kada ga poliješ pivom na nastupu, ne zna čovek šta je merak! Nekada se udruže i protiv mene, kada sam nervozan pa budem drkadžija. Kako kad…

Ako pogledamo aktuelnu scenu, vidimo da na njoj glavnu reč još uvek vode bendovi koji su tu već decenijama. Koliko je bilo teško probiti se i pronaći svoj put do publike?

- Nije nam bilo teško, nismo se čak ni trudili. Pravili smo pesme kakve bi mi voleli da slušamo da smo publika i one su same došle do ciljne grupe preko sajta “YouTube”. Publiku smo već imali još od prvog demo snimka. Ono što je bilo teško je uvaliti se na festivale. Sedam godina smo svirali po ne možeš da zamisliš kakvim rupčagama, nosili pojačala na leđima kroz sneg i jedini uslov nam je bio da lokal ima struju. Bili smo istrajni i tek sada su organizatori festivala počeli da obraćaju pažnju na nas, sviraćemo celo leto, svugde. Zimi ćemo opičiti po neku rupčagu, čisto da se ne razmazimo.

Opevali ste te famozne „devedesete“. Kako vama izgleda, da li su nam se konačno vratile?

- Pa nikada nisu ni otišle. Crna hronika se redovno ažurira, moda se ništa nije specijalno promenila, iste glave na televiziji, iste glave u skupštini…

U svojim pesmama prilično direktno opisujete aktuelne političke, socijalne, estradne fenomene. Može li se negde pobeći od njih?

- Može! Napravi sopstveni univerzum! Ugasi televizor, odjebi društvo koje prati trendove, u javnom prevozu slušaj muziku preko slušalica, na poslu se ne zadržavaj pored kolega koji forsiraju tu priču, a u školi… Jebi ga, to je nemoguće, nemoj ni da ideš u školu!

Koliko su vas posle gotovo decenije na sceni promenili slava i novac?

- Slava nas je u potpunosti udarila u glavu, a o parama i da ne pričam! Da vidiš kada Fića koji radi na VMA kao medicinski brat, skreše nekoj babi “JA DA TI GURAM KOLICA? ZNAŠ LI TI SA KIM’ RAZGOVARAŠ”, pa posle ljutito ode da joj briše usranu guzicu. Ja takođe na svom poslu instruktora vožnje, ne dozvoljavam da se iko zajebava sa mnom dok radim sve šta mi se kaže, i svima živima se najebavam majke (u sebi). Šalu na stranu, mislim da sam prizemniji sada nego kada sam bio klinac, a ne vidim zašto ne bih i bio. Pomeri se molim te, zaklanjaš mi pogled na BMW-a koji sam nedavno kupio. Ne mogu više da se gužvam u kombiju sa ovim klošarima…

Sad već tradicionalno pravite Antievrovizijski koncert. Postoji li bar tračak nade da bi ste prihvatili učešće na ovom prestižnom takmičenju?

- Ovo nas često pitaju i stalno odgovaram u šali da ću se ja prijaviti na Evroviziju, dok će bend svirati na Antievroviziji, u oba slučaja pobeđujemo. Nit’ bi nas oni želeli, niti ima tih para. Kredibilitet ne treba dati ni za život, a kamoli za novac. Jebe nam se i za pare i za sve. Šta bih na kraju sa tom lovom kupio? Novi HD televizor, kako bih uveče upalio finale Evrovizije?

U pesmi „Vegan“ ste jasno poručili da ste veliki pobornici zdrave ishrane, pa možete li nam reći da li ste se za nastup na Zlatiboru odlučili zbog jagnjetine ili prasetine?

- Lično zbog jagnjetine! Prošle godine smo je jeli ispod sača, a ove godine se nadam tek skinutoj sa ražnja, i odmah da mi odvoje rebarca. Prasetini se nadam sutradan, ipak je zdravije jesti raznovrsno!

Kultura & tradicija Promocija Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor