HillsUp 2017 Zlatibor - Elemental

19 Jun 2017  /  Izvor: HillsUp

1

HillsUp Zlatibor 2017. grupa Elemental, dan 3, 15. jul

Zagrebačka hip-hop atrakcija, miljenici domaće publike, grupa Elemental, muzičku bazu ima u repu i hip-hopu, ali teško ih je svesti samo na jedan žanr. U njihovoj šarolikoj muzičkoj viziji mogu se naći tragovi različitih žanrova što njihov izraz čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnost ovog benda su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koji zajedno čine autentičan zvuk Elementala.

Elemental nikad nije bio bend koji je svoju muziku smatrao proizvodom, nego umetničkim izrazom, a njihov iskren stav prepoznaje publika u celoj regiji. Tokom godina Elemental je nastupio u brojim gradovima Hrvatske, ali i Slovenije, BiH, Srbije i Makedonije.

Iako postoji od 1998, bend koji su u početku sačinjavali tri MC-ja danas broji sedam članova. Muziku, stihove i aranžmane stvaraju sami i tokom godina su se dokazali kao vrsni autori i izvođači.

Osim što su vrsni studijski muzičari, Elemental se dokazao i kao jedan od najboljih koncertnih bendova. Prioritet ovog benda je blizak odnos s publikom kroz koncertne nastupe. Elemental je jedan od retkih bendova koji sa svojim fanovima na dnevnoj bazi komunicira i putem društvenih mreža.

Aktuelni dvostruki album "Tijelo" objavili su prošle godine, i to je prvo izdanje koje su izdali pod sopstvenom etiketom "383 Records".

Kultura & tradicija Promocija Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor