Grand hotel Tornik Zlatibor - pri otvaranje

3 Jun 2018  /  Izvor: VESTI / http://infoera.rs

Grand hotel Tornik na Zlatiboru, 01. juna je primio prve goste. Kapacitet ovog objekta je 129 smeštajnih jedinica i spada u kategoriju sa pet zvezdica. Sa svojom jedinstvenom uslugom i sadržajem može da parira hotelima tog tipa u Evropi, kazala je za Glas zapadne Srbije Vesna Vlatković marketing i pr direktor grupacije „Ahoteli”.

Otvoren je deo hotela koji će poslovati pod nazivom Grand hotel Tornik. Moram naglasiti da je sinoć, kako u hotelijerstvu nazivamo soft opening ili pri otvoranje, što znači da se u ovom periodu svi gosti hotela i zaposleni uhodavaju. Svečano otvaranje je ostavljeno za oktobar, kada ćemo pozvati sve poslovne partnere, prijatelje i goste”, rekla je Vlatković, dodajući da su prvi gosti članovi Rotari kluba.
Deo otvorenog Grand hotela Tornik ima 129 smeštajnih jedinica, i kapaciteta je 400 gostiju. „Predivan pansionski restoran, van bar koje je jedino mesto u hotelu za pušače a i mesto za degustaciju najboljeg vina i poznatih specijaliteta ovog kraja. Kongresni centar za smeštaj 400 osoba sa savremenom tehnologijom. Najveći ponos je velnes centar od 2.250 kvadrata sa dva ogromna bazena, malim za decu kao i svim sadržajima za relaks, bio i finska sauna, masažni deo i šest soba za viši tretmana. Centar služi da čovek može da se regeneriše do neprepoznatljivog stadijuma”, navodi Vlatković naglašavajući da se Velnes centar nastavlja u terasu od 1.500 kvadrata kao izuzetno mesto za uživanje gostiju u ovim danima.
Prema rečima pr direktora, hotel Tornik, je namenjen svim onima koji vole luksuz, da uživaju i da za svoj novac dobiju najbolje moguće na tom području. „Na Zlatiboru, ovo će biti najbolja ponuda i ljudi će sigurno prepoznati ovaj hotel kao mesto koje je jako povoljnog sadržaja. Ono što nas ohrabruje, jeste vera da ćemo u startu funkcionisati, jer činjenica je, da je ovo mesto, kao turitička destinacija, potpuno razrađena, za razliu od Aranđelovca gde je hotel trebalo da udahne život i destinaciji. Mislim da neće biti zahtevno a i veoma smo optimistični po pitanju gostiju”, rekla je za GZS, Vlatković.
Interesovanje turista datira još od prošle godine, a jedan međunarodni skup je čekao i otvaranje hotela da bi organizvao dogaćaj. „Stranci planiraju mnogo unapred i oni sad imaju određene rezervacije i u pregovorima su sa službom prodaje. Veliki broj upita smo imali i kada je reč o organizovanju proslava i venčanja”, istakla je Vlatković. Što se tiče radne snage, direktorka marketinga i pr, navela je da je to najdelikatnija oblast. „Moram reći da imam izvesnu dozu zabrinutosi, iz prostog razloga što radna snaga na našem tržištu, na celokupnom području Srbije ne samo na Zlatiboru, nije adekvatna ponuda za hotel sa pet zvezdica. Svaki gost očekuje da usluga bude vrhunska. Tako da je to nešto čemu ćemo posvetiti najviše pažnje i vremena. Mi smo dali šansu mladim ljudima sa Zlatibora koji nemaju radnog iskustva u hotelijerstvu, da prođu kroz naše treninge, ali to je jedan proces. Gost nije spreman da čeka i to je nešto u šta mi ulažemo najviše energije. Radna snaga je karika koja je vrlo osetljiva i živa stvar, a svaki zaposleni mora biti na nivou zadatka. Spremni smo da uložimo sav napor da dobijemo osoblje koje bi nam i strani hoteli preuzeli, što nam se dešavolo”, kaže Vlatković.
Grand hotel Tornik služiće raznovrsnu trpezu, gastronomska ponuda biće potpuno uživanje i za najveće hedonisti. „Glavni kuvar je obezbeđen. Ivo Andrić je u svetu kulinarstva veoma poznato ime. Inače, to je čovek koji je radio u elitnim hotelima sa sjajnim iskustvom i energijom. Verujem da će za sve ljubitelje dobrog zalogaja, hotel biti pravo mesto da dožive i ono što je autentično sa ovog prostora, ali i nešto eksluzivno, da ne moraju da putuju po belom svetu”, navodi Vlatković.

Turizam Obaveštenja Promocije Opština Čajetina