Gold Gondola Zlatibor počela sa radom 11. januara 2021.

8 Januar 2021  /  Izvor: Opština Čajetina

1

– Nakon pet godina od početka radova, jedna od najznačajnijih kapitalnih investicija opštine Čajetina, zlatiborska ''Gold gondola''  prima prve putnike, što predstavlja veliki dan ne samo za Zlatibor i Čajetinu, već i za celu Srbiju.
 
Zlatiborska gondola puštena je u rad u ponedeljak 11. januara, dok je  svečano otvaranje u četvrtak 14. januara 2021. godine u 11 časova. Prva dva dana rada gondole, stanovnici Čajetine, uz ličnu kartu, kao i svi donosioci zahvalnice za učešće u ''Zlatiborskoj mobi'' imaće pravo na besplatnu vožnju.
 
- Za nas je ova godina bila podstrek da završimo sve kapitalne investicije, koje su trajale kao gondola pet godina, neke su započete pre tri godine, neke pre godinu dana, a neke pre šest meseci, kao što je rekonstrukcija Kraljevog trga i jezera u samom centru Zlatibora  - izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, zahvalivši se svim ljudima dobre volje, svojim saradnicima,  odbornicima, proizvođačima opreme, ali i svim investitorima koji su ulagali novac u Zlatibor, a koji je Opština domaćinskim upravljanjem preusmerila za izgradnju gondole i svih ostalih kapitalnih projekata.
 
Zahvaljujući gondoli povećaće se broj turista na Zlatiboru, a naš cilj jeste da u nekom periodu od pet godina zabeležimo milion posetilaca, što automatski znači deset miliona noćenja i to je ekstra profit za meštane Zlatibora, za investitore, a naravno i za budžet Republike Srbije i budžet opštine Čajetina – zaključio je Stamatović.
 
Proteklih dana usvojen je i cenovnik usluga ''Gold gondole'', gde se posebno vodilo računa da, iako gondola mora poslovati po komercijalnom principu, cene karata ipak  budu prihvatljive svačijem džepu. Tako će za vožnju do Tornika i nazad odrasli morati da izdvoje 1.000 dinara, dok će dečja karta koštati 550 dinara. Deca do šest (6) godina će imati pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe. Posebno se vodilo računa o svim stanovnicima opštine Čajetina za koje su predviđeni posebni popusti, pa će odrasli plaćati kartu po ceni od 500, a deca 350 dinara. 

Pogledajte i GOLD GONDOLA CENOVNIK ZA VIŠE KARATA 

PRVA VOŽNJA GOLD GONDOLOM - 11.01.2021.

 
Turizam Provod i zabava Opština Čajetina, Zlatibor