Gold gondola Zlatibor - konkurs za suvenir

1 Novembar 2017  /  Izvor: Gold gondola

1

JP Gold gondola Zlatibor raspisuje Konkurs za izbor idejnog rešenja suvenira. Konkurs je otvoren do 31. decembra 2017. godine.
Stručan tim koji će činiti relevantni umetnički, turistički i PR stručnjaci ispred, JP Gold gondola Zlatibor i Turističke organizacije Zlatibor žiriraće pristigle prijave i izvršiti odabir 10 najbolji predloga. Top 10 predloga biće prestavljeni javnosti koja će glasati za svoje favorite. Glasanje će biti otvoreno do otvaranja Gold gondole Zlatibor, koje se očekuje polovinom 2018. godine. Stručan tim daje prednost umetničkim prijavama koje iskazuju individualnost pristupa i zaokružen idejni koncept. Takođe, smatra dobrodošlim prijave koje uključuju interakciju sa osobenim izgledom i karakteristikama Gold gondole Zlatibor u cilju predstavljanja ovog izuzetnog projekta u javnosti. Prijave podnose svi zainteresovani koji svoju ideju mogu da predstave realno i čija ideja se tehnički može sprovesti u delo.

Konkursna prijava/formular treba da sadrži:
Podatke o autoru (ime i prezime, adresa, e-mail i kontakt telefon)
Idejnu koncepciju (do 2000 karaktera)
Fotografiju ili crtež suvenira (min. 7 primeraka)
Podatke o karakteristikama (tehnika, dimenzije, materijal i sl.)
Biografiju autora (u kratkoj formi)
Pobednici konkursa biće proglašeni na osnovu glasova publike.
Nagrađena će biti prva tri mesta.

Nagradni fond čine:
I mesto – novčana nagrada i iznosu od 200 eura
II mesto – vikend za dvoje na Zlatiboru
III mesto – vožnja gondolom za tebe i ekipu (do 10 besplatnih karata)

Važno: uslov za pobednike nagradnog konkursa jeste potpisivanje ugovora u kome će jasno biti definisano sledeće: AUTOR ovim Ugovorom JP Gold gondola Zlatibor ustupa sva imovinska autorska prava, u vezi sa korišćenjem predmetnog idejnog rešenja suvenira za nesmetano korišćenje na svim teritorijama i tržištima, bez vremenskog ograničenja, dok AUTOR zadržava sva moralna autorska prava u vezi sa nastalim delom.
O GONDOLI
Gold gondola Zlatibor, kao buduća najduža panoramska gondola na svetu, predstavlja jednu od najvećih turističkih atrakcija u Srbiji. Vazdušnom trasom dugačkom devet kilometara gondola će povezati centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera.
Gold gondola Zlatibor ponudiće skijašima, izletnicima, avanturistima i svim drugim ljubiteljima najposećeniije srpske planine, nezaboravan pogled na Zlatibor iz vazduha i potpuno novo iskustvo. Turiste će prevoziti 55 kabina sa polazne stanice na Zlatiboru, preko međustanice na Ribničkom jezeru, do poslednje stanice na zlatiborskom vrhu Tornik. Kabine marke Sigma izrađene su po najvišim tehničkim standardima. Poseduju držače za skije i bordove i imaju osvetljenje koje se napaja preko solarnih panela. Kabina, čija je širina i visina dva metra, teška je 600 kilograma. Prvi kontigent kabina dopremljen je na Zlatibor 7. februara 2017. godine. Pedesetpet kabina sa po 10 mesta za sedenje, renomiranog franscuskog proizvođača opreme “Pomagalsky” smeštene su u zatvoreno skladište u Braneškom polju na Zlatiboru, gde će sačekati montažu.
U saradnji sa kompanijom Pomagalski, kompletna instalacija gondola urađena je u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine. Poštovanje svetskih ekoloških standarda u skladu je sa naporima Opštine Čajetina da postane prva ekološka opština u Srbiji.
Odlukom SO Čajetina, 2015. godine osnovano je JP „Gold gondola” Zlatibor, koje rukovodi izgradnjom i budućim radom gondole.

Turistički projekat veka
Projekat Gold gondola Zlatibor od izuzetnog je značaja za raznovrsnost turističke ponude Zlatibora i Srbije. Na investicionom planu izgradnja panoramske žičare najznačajniji je turistički projekat opštine Čajetina u poslednjih 100 godina, koji će doprineti ostvarenju dugoročnih ciljeva opštine. Plan opštine Čajetina je da u narednih deset godina Zlatibor i okolina ostvare deset miliona noćenja i milion posetilaca godišnje. Gold gondola Zlatibor je investicija od nacionalnog značaja, vredna 13 miliona evra. Ceo projekat finansira se isključivo iz budžeta Opštine Čajetina. Ovaj turistički projekat veka unaprediće ukupnu privrednu aktivnost Zlatiborskog okruga, ali i cele Zapadne Srbije.
Više na www.goldgondola.rs
Konkursne prijave slati na e-mail adresu: office@goldgondola.rs.
Ukoliko niste u mogućnosti da dokumentaciju pošaljete elektronskim putem, prijavu sa naznakom „Za konkurs“ možete poslati poštom na sledeću adresu:
JP Gold gondola Zlatibor, Adresa: Aleksandra Karađorđevića 34, 31310 Čajetina.

Napomena: Konkursni materijal se ne vraća. Autor idejnog rešenja suvenira može konkuristati sa više predloga, ali se za svaki predlog podnosi posebna prijava.
Rezultati konkursa i spisak 10 odabranih predloga biće objavljeni početkom 2018. godine godine na sajtu JP Gold gondola Zlatibor, www.goldgondola.rs, i na društvenim mrežama.
Za dodatne informacije možete nam pisati na mejl adresu: office@goldgondola.rs ili pozivom na broj:
Ana Jovanović, +381 63 363978

Privreda & usluge Obaveštenja Putovanje, izlet Opština Čajetina