Godišnji koncert KUD-a "Zlatibor" povodom 20 godina postojanja

24 Februar 2016  /  Izvor: Opština Čajetina
Datum:

1

Napomena: Godišnji koncert KUD-a Zlatibor održaće se 27. februara sa početkom u 20:30h u sportskoj hali na Zlatiboru, a ne u pozorištu u Užicu kako je ranije najavljeno. Do promene mesta i vremena održavanja koncerta došlo je iz tehničkih razloga. Uprava KUD-a Zlatibor zahvaljuje na razumevanju.

Kulturno umetničko društvo „Zlatibor“ Čajetina ove godina obeležava jubilej, 20 godina postojanja. Tim povodom u subotu 27. februara sa početkom u 19 časova, na sceni užičkog Narodnog pozorišta  biće održan veliki godišnji koncert KUD-a „Zlatibor“. Sa brojnim koregrafijama, na koncertu će nastupiti 75 aktivnih članova ovog KUD-a.

Prisećajući se početaka 1996. godine, Vladan Milekić umetnički rukovodilac Kulturno umetničkog društva „Zlatibor“, istakao je da je još od tada na čelu Društva, koje je već postojalo ali bez velikih rezultata, a da je pred njim bio zadatak da ga vrati na staru slavu.Tako je i bilo. Uz pomoć lokalne samouprave, Turističke organizacije Zlatibor, JP „Kulturno sportski centar“ Čajetina, malih privrednika i samih članova, KUD „Zlatibor“ uspešno neguje tradiciju folklora na našim prostorima sve do danas.

Poredeći generacije nekada i sada, Milekić kaže da su mladi ljudi kroz vreme svesni važnosti negovanja tradicije i folklora, kao i da je kontunirano veliki broj dece zainteresovan za članstvo u KUD-u.

Kada je reč o planovima za ovu godinu, pored pomenutog godišnjeg koncerta, KUD „Zlatibor“ imaće jednu inostranu turneju, nastupe u regionu i već tradicionalno u okviru manifestacija na teritoriji naše Opštine.   
 

Kultura & tradicija Koncert Provod i zabava Opština Užice, Užice