Godišnji koncert KUD-a "Zlatibor"

14 Januar 2016  /  Izvor: KSC Čajetina
Datum:

1

U sportskoj dvorani u Čajetini, u petak, 15. januara biće održan godišnji koncert KUD „Zlatibor“. Nastupiće oko 250 mladih folkloraca iz svih kategorija, a ovaj događaj uveličaće svojim prisustvom i gosti iz Makedonije sa svojim igrama. Koncert počinje u 19 časova.

Inače, 2016. godina je posebna godina za KUD „Zlatibor“ jer će u njoj proslaviti 20 godina svog rada. Napredak je, od tih prvih dana, evidentan jer je ovaj ansambl imao zapažene uspehe u zemlji i inostranstvu, dajući maksimalan doprinos ne samo u negovanju tradicije i kulture ovog kraja, već i u njihovom prezentovanju.

„Ja sam došao ovde još 1995. godine na poziv gospodina Dimitrija Radeljića sa namerom da malo pomognem da bi se KUD osnovao, ali ne znam ko je bio uporniji – on ili ja, da se to nastavi,“ kaže Vladan Milekić, umetnički rukovodilac KUD „Zlatibor“ Čajetina. „Tako sam, eto, ostao do dana današnjeg“.

Sutrašnji koncert je uvertira pred proslavu dvadesetogodišnjice koja će se održati u Narodnom pozorištu u Užicu 27. februara, i idealna prilika da se pokaže šta je sve urađeno u 2015. godini. Pored takmičenja, KUD „Zlatibir“ imalo je više koncerata u zemlji i inostranstvu. Gostovali su u Turskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji… Na takmičenjima ove godine nije bilo osvojenih medalja, ali su svugde ostavili upečatljiv utisak jer su već prepoznatljivi po svom igračkom umeću, koreografiji, a i mesto iz kojeg dolaze jeste malo - ali se za njega na daleko čulo, naročito po gostoljublju.

Sutra će se na sceni sportske dvorane naći oko 300 folkloraca zajedno sa gostima iz KUD „Studio folklor“ iz Skoplja. Šarenolika igra, koreografije, nošnja… Biće to praznik za oči ljubiteljima folklora.

Mirjana Ranković Luković

Kultura & tradicija Koncert Provod i zabava Opština Čajetina, Čajetina