Glavom do cilja - promocija automobilizma i bezbednosti u saobraćaju Zlatibor

27 April 2018  /  Izvor: ASU Zlatibor
Datum:

1

U subotu 28. aprila, s početkom od 10 časova, u organizaciji udruženja ASU „Zlatibor“, na Kraljevom trgu će se održati manifestacija „Glavom do cilja“, koja će kao što smo najavili imati edukativni, promotivini i zabavni karakter. Organizator je priredio niz zanimljivih sadržaja, a mi smo izdvojili nekoliko, koje će svi ljubitelji automobilizma moći da vide na najpoznatijoj srpskoj planini.

Na platou Kraljevog trga biće izložen automobil sa kojim će predsednik udruženja Vladimir Mirčić nastupati ove sezone. U pitanju je našoj publici dobro poznat Sitroen Sako 1.6 Gr. N, koji je do skoro bio u vlasništvu Branka Dukića. Automobil se uveliko priprema i brendira i spreman je za početak takmičarske sezone. Pored njega još će biti izložen i Pežo 106 Borka Simovića, kao i Zastava Jugo 55 N od Dejana Jovanetića.

Udruženje će ove sezone sredinom septembra organizovati i autoslalom na Zlatiboru, a na samom događaju će biti predstavljen plan i program kompletnog takmičenja.

Zatim tu su i takozvane „pijane naočare“, koje simuliraju uslove kada se automobilom upravlja pod dejstvom alkohola, a svi prisutni će iz prve ruke moći da se uvere kakve posledice ostavlja alkohol na vozača. Simulator udesa je još jedan uređaj koji će izbliza dočarati kakve posledice može da ima nebezbedna vožnja.

Udruženje je pripremilo i paket promotivnog materijala u vidu kačketa i majica, koji će biti dostupan na samoj promociji, a modele možete videti na priloženim fotografijama.

Organizator poziva sve aktivne, bivše takmičare, kao i sve ljubitelje automobilizma da dođu na Zlatibor u subotu 28. aprila od 10 do 18 časova na jedno dobro druženje.
 

Sport & rekreacija Promocija Opština Čajetina, Zlatibor