Filmski dan u Domu kulture

16 Januar 2014  /  Izvor: Kulturno sporski centar Čajetina
Datum:

1

Fenomenalna vest za ljubitelje 7. umetnosti. Petak 24. januar rezervisan je za filmski dan u Domu kulture u Čajetini. Naši sugrađani moći će da pogledaju u jednom danu 3 veoma kvalitetna filmska ostvarenja, a neka od njih će nam dočarati svu lepotu modernog filma i to u 3D tehnologiji.

Program otvara crtani film "Zaleđeno kraljevstvo", koji je sinhronizovan i u 3D tehnologiji.
Radnja filma smeštena je u kraljevstvu Arendel u kome su dve sestre, princeze, razdvojene usled čudnog poremećaja jedne od sestara - Elze. Sve što Elza dodirne ona pretvara u led. Nakon nezgode, Elza beži visoko u planine a njena brižna i optimistična sestra Ana kreće u potragu za njom. Na tom putu pridružiće joj se planinar Kristof i veseli sneško Olaf. Svi zajedno, oni će pokušati da vrate Elzu kući i pomognu joj da prevaziđe svoje strahove. Njihova avantura ispunjena je akcijom, komedijom, ali i borbom protiv snežne magije i večne hladnoće.

Projekcija je zakazana za 16 časova, a cena karte je 250 dinara.

Kada nas crtani zagreje, sledi domaći film "Kad ljubav zakasni“ sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi, mladim glumcem koji u poslednje vreme voma popularan.
Radmilo je advokat koji je godinama zaljubljen u Ljiljanu. Iako je najpoželjniji neženja u Palanci, svom malom gradu, on odbija sve bračne ponude, i želi da se oženi Ljiljanom, koja planira da se uda za Momčila, ali on u poslednjem trenutku pokazuje svoje pravo lice i odbija da se oženi njom. Iznervirana i besna zbog toga Ljiljana se iz inata udaje za Radmila iako nije zaljubljena u njega.

Projekcija je zakazana za 18 časova, a cena karte je 250 dinara.

A onda nas čeka spektakl večeri i šlag na filmsku tortu staviće novi film u serijalu "Hobiti“, pod nazivom "Šmaugova pustošenja“, koji će takođe biti u 3D izvođenju.
Radnja filma “Hobit: Šmaugova pustošenja“ nastavlja avanturu poznatog Hobita, Bilba Baginsa, koji sa čarobnjakom Gandalfom i 13 Patuljaka, pod vođstvom Torina Hrastoštita, idu u epski poduhvat - da povrate davno izgubljeno kraljevstvo Patuljaka, Erebor. Družina je uspela da preživi prvo, neočekivano putovanje i sada su krenuli ka Istoku. Na tom putu, u prevrtljivoj šumi Mirkvud, susrešće menjača kože - Beorna i najezdu džinovskih paukova. Nakon što su pobegli iz zamki opasnih Šumskih Vilovnjaka, uputili su se u Jezergrad i na kraju do Samotne Planine, gde se moraju suočiti sa najvećom opasnošću ikada . Moraju se suočiti sa bićem strašnijim od bilo čega drugog, bićem koje neće iskušati samo njihovu hrabrost već i granice njihovog prijateljstva i svrhu samog putovanja. Sa zmajem Šmaugom.

Projekcija je zakazana za 20 časova, a cena karte je 300 dinara.

Kultura & tradicija Zanimljivosti Provod i zabava Opština Čajetina, Čajetina